Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Month: August 2017

Rikonstruksioini i rrugës Velmish

Jo vetëm në Roskovec 
Duke punuar çdo ditë për përmirësimin e infrastrukturës rrugore në të gjithë territorin e bashkisë sonë 
Jemi gati në përfundim të rrugës në qendër të Velmishit, njësia administrative Strum, me të gjitha standartet urbanë.
[lsvr_gallery images=”5903,5904,5905,5906,5907″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Konferenca e Parë Zgjedhore e Organizatës Kombëtare të Dëshmorëve të Atdheut

Ditën e sotme, në ambientet e Pallatit të Kulturës u organizua Konferenca e Parë Zgjedhore e Organizatës Kombëtare të Dëshmorëve të Atdheut (OKDA). Të pranishëm në këtë takim ishin përfaqësues të familjeve të veteranëve dhe dëshmorëve, të deleguar të Kryesisë së Përgjithshme të OKDA, përfaqësues nga bashkia dhe prefektura.
Fjalën përshëndetëse e mbajti Kryetari i OKDA Fier z. Sokrat Ikonomi dhe më pas fjalën e mori i deleguari i Kryesisë së Përgjithshe të OKDA-së z. Todi Bozo dhe përfaqësuesi i prefekturës z. Maksim Goga. Qellimi i këtij takimi ishte krijimi i strukturave drejtuese të degës së re të OKDA-së.
Në mënyrë unanime antarësia dhe drejtuesit e pushtetit vendor propozuan si drejtues të Kryesisë z. Thoma Goga, N/ kryetar z. Agur Xhafa dhe z. Kasem Ruko dhe sekretar z. Gëzim Goga.
Të zgjedhurëve i urojmë suksese në detyrën e tyre të re.

[lsvr_gallery images=”5919,5920,5921,5922,5923,5924″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Në ndihmë të familjeve në nevojë

Kemi nisur me ndërtimin e çatisë në shtëpinë e fëmijëve Myftaraj, Vlosh. Nuk e kemi ndalur punën dhe nuk do të ndalemi deri sa t’i ofrojmë këtyre fëmijëve një shtëpi të sigurt dhe komode për të jetuar.
 
[lsvr_gallery images=”5998,5999,6000″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Rehabilitimi i rrjetit ujitës

Në kanalin ujitës V4, në Kuman , po punohet për veshjen trapezoidale me beton. Dhe ky kanal është pjesë e projektit “Rehabilitimi i rrjetit ujitës” mbështetur nga Qeveria Shqiptare dhe financim nga Banka Botërore. 
#Pranë_fermerëve
#Bashkia_Roskovec
[lsvr_gallery images=”5991,5992,5993,5994,5995″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Pranë fermerëve

Bashkia Roskovec po punon për t’i ardhur në ndihmë fermerëve lidhur me pastrimin e kanaleve vaditës dhe kullues në të gjithë territorin e saj.
Sot jemi në Suk, duke punuar për pastrimin dhe veshjen me beton të kanalit vaditës V 39, punë kjo që po bëhet nga të ardhurat e bashkisë.
#Pranë_fermerëve
#Bashkia_Roskovec
[lsvr_gallery images=”6004,6005,6006,6007,6008,6009,6010,6011″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

74 vjetori i batalionit partizan “Tefik Lapani”

Ashtu dhe siç ka qenë traditë, sot u festua 74 vjetori i batalionit partizan “Tefik Lapani” në fshatin Suk. Merrnin pjesë banorë të zonës, pjesëtarë të famijeve të veteranëve dhe të familjeve të dëshmorëve, përfaqësues nga bashkia, prefektura dhe intelektualë. Në përkujtim të kësaj ngjarjeje, pranë lapidarit u vendosën kurora me lule në emër të bashkisë Roskovec, Komitetit të Veteranëve të rrethit Fier, organizatës të veteranëve dhe familjeve të dëshmorëve të zonës.
Takimin e organizuar me këtë rast e hapi Administratori i Njësisë Administrative Strum z. Ysenj Agaçi. Më pas, për rolin dhe kontributin e batalionit “Tefik Lapani” foli z. Jakup Hazizi si përfaqësues i veteranëve të zonës dhe z. Maksim Goga përfaqësues i prefekturës.
Z. Miti Mito shpërndau kartat e anëtarësimit për pasardhës të familjeve të dëshmorëve dhe çertifikata mirënjohjeje për punën e palodhur që pasardhësit e veteranëve kanë treguar në vite.
#Kujtojmë_të_shkuarën
#Lavdi_Dëshmorëve

[lsvr_gallery images=”6024,6023,6022,6021,6020,6019,6014,6015,6016,6017,6018″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Përmirësimi i kushteve të banimit për komunitetin Rom dhe Egjiptian

Po vijojmë punën për të mundësuar kushte më të mira jetese në banesat e 28 familjeve të komunitetit rom.  Projekt ky i financuar nga Ministria e Zhvillimit Urban “Për përmirësimin e kushteve të banimit për komunitetin Rom dhe Egjiptian”. 
Ritmi i punimeve është i lartë, për përfunduar përpara fillimit të vjeshtës, duke i siguruar dhe këtyre familjeve banesa të sigurta dhe komode.
#Në_ndihmë_të_familjeve_në_nevojë
#Bashkia_Roskovec
[lsvr_gallery images=”5849,5850,5851″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Përmirësimi i kushteve të banimit për komunitetin Rom dhe Egjiptian

Po vijojmë punën për të mundësuar kushte më të mira jetese në banesat e 28 familjeve të komunitetit rom.  Projekt ky i financuar nga Ministria e Zhvillimit Urban “Për përmirësimin e kushteve të banimit për komunitetin Rom dhe Egjiptian”. 
Ritmi i punimeve është i lartë, për përfunduar përpara fillimit të vjeshtës, duke i siguruar dhe këtyre familjeve banesa të sigurta dhe komode.
#Në_ndihmë_të_familjeve_në_nevojë
[lsvr_gallery images=”6037,6038,6039,6040,6041,6042,6043″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Takime me popullin

Gjithmonë e më pranë qytetarëve në nevojat që ata kanë.
Si çdo ditë të enjte edhe sot u zhvillua takimi me komunitetin në ambientet e bashkisë Roskovec. Pritja e rradhës u bë nga K/ Administratori i bashkisë z.Kadri Hyska i cili dha përgjigjet dhe sqarimet përkatëse për çdo pyetje dhe shqetësim që qytetarët shprehën.
#Sqarojmë_çdo_qytetarë
#Pranë_komuniteti_për_çdo_nevojë
[lsvr_gallery images=”6028,6029,6030,6031,6032,6033,6034″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Mbledhje e Këshillit Bashkiak

Ditën e sotme, më datë 23. 08. 2017 u zhvillua mbledhja e Këshillit Bashkiak.
Në rendin e ditës ishin këto probleme:
1. Miratimi i ndihmave ekonomike për muajin gusht 2017.
2. Ndryshim në objektin e vendimit të Këshillit Bashkiak nr. 12 datë 20.02.2017 “ Për miratimin për kryerjen e Partneritetit Publik Privat (PPP)”.
3. Miratimi i ndryshimeve në Buxhetin e Bashkisë për vitin 2017.
4. Miratimi i tavanëve përfundimtarë të shpenzimeve për programin buxhetor afat- mesëm 2018- 2020.
5. Ndërtimin e linjës së furnizimit të ujësjellësit, dega Roskovec- Depot Suk 1 dhe Suk 2, blerje materialesh.
6. Projekt- ide mbi vendosjen e sinjalistikës rrugore në rrugët kryesore të qytetit të Roskovecit.
Për këto e disa probleme shtesë të tjera që u trajtuan në mbledhje të Këshillit Bashkiak u dhanë shpjegimet përkatëse nga Kryetarja e bashkisë znj. Majlinda Bufi dhe stafi i bashkisë.
Ju rikujtojmë se mbledhjet e Këshillit janë të hapura.
#Informohuni!
#Mbledhje_Këshillit_Bashkiak

[lsvr_gallery images=”5854,5855,5856,5857,5858,5859,5860,5861″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Facebook
Facebook