Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Month: August 2017

Infrastruktura rrugore

Vazhdon puna për projektin “ Rehabilitimi i rrjetit ujitës” mbështetur nga Qeveria Shqiptare dhe financim nga Banka Botërore. Puntorët e kompanisë zbatuese janë duke punuar për veshjen trapezoidale me beton të kanalit vaditës në Roskovec.
[lsvr_gallery images=”5871,5872,5873,5874,5875″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Puna vazhdon…

Vazhdon puna për projektin “ Rehabilitimi i rrjetit ujitës” mbështetur nga Qeveria Shqiptare dhe financim nga Banka Botërore. Puntorët e kompanisë zbatuese janë duke punuar për veshjen trapezoidale me beton të kanalit vaditës në Roskovec.
#Rehabilitimi_kanaleve_vaditës
#Bashkia_Roskovec
[lsvr_gallery images=”5864,5865,5866,5867,5868″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Pranë komunitetit

Punë të vogla, por që i vijnë në ndihmë komunitetit. 
Pas shumë vitesh , e rindërtuam këtë urë, duke siguruar kështu lëvizjen e sigurt të banorëve pranë lulishtes më të re në Roskovec.
[lsvr_gallery images=”5834,5835,5836,5837,5838″ items_per_row=”3″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Çdo ditë një punë konkrete

 Tashmë bashkia Roskovec drejt rehabilitimit të rrugëve , ku sot jemi në rrugën pranë shkollës 9-vjeçare “Alush Grepcka”, për ndërtimin e trotuarit. 
Nuk ndalemi derisa të shtrojmë çdo rrugë të bashkisë 
Roskoveci është qyteti që projekton të ardhmen 
[lsvr_gallery images=”5826,5827,5828,5829,5830,5831″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Asfaltimi i rrugës “Ish reparti ushtarak”

Pas ndërtimit të trotuarit dhe ndriçimit, vazhduam me asfaltimin, në rrugën “Ish reparti ushtarak”. Puntorët janë drejt përfundimit të asfaltimit pavarësisht temperaturave të larta.
Kemi ruajtur të njëjtin standard të përdorur edhe në rrugët kryesore të qytetit.
#urbanizim_i_garantuar
[lsvr_gallery images=”5817,5818,5819,5820,5821,5822,5823″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Lajm i mirë për banorët e Marinzës

Një lajm i mirë për banorët e Marinzës 
Pas analizave të thelluara nga ISHP-ja Tiranë , uji i pusit më të ri në Marinëz ( Çipllakë), është i përshtatshëm për konsum publik 
Dhe tani vjen menjëherë financimi nga Qeveria Shqiptare për zbatimin e projektit të furnizmit me ujë të pijshëm Marinëz, si një zgjidhje përfundimtare 
#PranëKomunitetit
#BashkiaRoskovec

Rehabilitimi i rrjetit ujitës

Pas veshjes trapezoidale me beton të rrjetit ujitës, po punohet për devijimin e shkarkuesit të Rezervuarit të Kurjanit. Pjesë kjo e projektit “ Rehabilitimi i rrjetit ujitës” mbështetur nga Qeveria Shqiptare dhe financim nga Banka Botërore. Devijimi bëhet për të mos pasur mbushje me inerte dhe bllokim në grykën e Rezervuarit.
[lsvr_gallery images=”5799,5800,5801,5802,5803,5804″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Urbanizimi, prioriteti ynë!

Fronti i ri i punës!
Nisëm punimet për rikonstruksionin e rrugës te pastriçeria afër shkollës 9-vjeçare “Alush Grepcka” .
Ky është vetëm fillimi i punës. 
Kemi filluar ndërtimin e trotuarit , do vazhdojmë me asfaltimin dhe më pas me ndriçimin.
Urbanizimi, prioriteti ynë!
[lsvr_gallery images=”5807,5808,5809,5810,5811″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Inagurimi i qendrës Vidhishtë

Një mbremje ndryshe nga të tjerat në Vidhisht. Ashtu siç dhe ishte lajmëruar, ditën e djeshme nën perëndimin e diellit u bë inagurimi i qendrës së Vidhishtës. Një atmosferë plot me ngjyra ku jo vetëm Vidhishtarët por dhe banorët e fshatrave përreth kaluan çaste të bukura deri në mesnatë. 
Fjalën hyrëse e mbajti Kryetarja e bashkisë Roskovec znj. Majlinda Bufi. Kryetarja përshëndeti dhe uroi të gjitha banorët dhe theksoi se projekte të tilla të cilat përmirësojnë jetën dhe cilësinë e jetës së banorëve do të jenë gjithmonë në vëmendje të saj. Një falenderim të vaçantë i bëri të gjithë antarëve të Këshillit Bashkiak Roskovec sepse pa mbështetje e tyre s’do të bëheshin të gjitha këto investime që janë bërë deri më tani.
Qendra e re, muzika, dekori , njerëzit e kthyen këtë mbremje në një mbremje të veçantë.
Ta gëzojmë të gjithë qendrën e re, këtë ambient relaksues, shplodhës dhe të gjelbëruar. 
Ashtu siç ndryshoi pamje Kumani , Vidhishta ashtu do të ndryshojnë pamje të gjitha fshatrat e bashkisë Roskovec.

#Inagrurimi_Qendrës_Vidhishtë
#Inagurim_Argëtim_Kulturë
#Bashkia_Roskovec
[lsvr_gallery images=”5781,5782,5783,5784,5785,5786,5787,5788,5789,5790,5791,5792,5793,5794″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Studimi i ndotjes të fshatit Marinëz

Ditën e sotme, pranë ambienteve të Njësisë Administrative Kuman u zhvillua dëgjesa publike me temën “ Studimi i ndotjes të fshatit Marinëz”. Të pranishëm në këtë takim ishin Kryetarja e bashkisë Roskovec znj. Majlinda Bufi, Krye administratori z. Kadri Hyska, N/ Kryetari z. Isa Hoxha, përfaqësues nga Drejtoria e Shëndetit Publik znj. Nevila Shuke, përfaqësues të shoqërisë civile “Gruaja, Komuniteti dhe Mjedisi”, “Shoqata për Mbrojtjen e Komunitetit të Marinëz”, përfaqësuesja e Avokatit të Popullit Fier znj. Laureta Roshi, Kryeplaku i fshatit Marinëz z. Haxhi Ruko dhe të pranishëm nga komuniteti.
Gjatë këtij takimi u diskutuan çështje të cilat lidhen me problemet mjedisore aktuale të fshatit Marinëz, të cilat konsistojnë në:
– Problemet e ujit të pijshëm
– Ndotjen e ajrit
– Ndotjen e tokës
– Ndotjen akustike
Një lajm i shumëpritur ishte dhe rezultati pozitiv, brenda të gjitha normave të lejuara, nga analizat laboratorike të bëra nga uji i pusit në Marinëz.
Gjithashtu gjatë takimit u bë prezantimi i materialit për ndotjen e ambientit nga Qendra e Monitorimit të Mjedisit.

[lsvr_gallery images=”5778,5777,5776,5775,5774,5773,5772″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]