Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Month: September 2017

SociAL Qendër Komunitare

Në bashkinë Roskovec çdo ditë punohet.
Sot puntorët vazhdojnë punimet për “SociAL Qendër Komunitare”. Një qendër kjo multifunksionare, bashkëpunim i bashkisë Roskovec me Youth Act dhe financim të IADSA.
Kjo qendër do të mirëpresë të gjthë ata që duan të shfrytëzojnë kohën e tyre të lirë në mënyrë frytdhënëse, duke zhvilluar talentet dhe njëkohësisht duke rritur shkallën e dijeve të tyre.
[lsvr_gallery images=”6107,6108,6109,6110,6111″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Në ndihmë të familjeve në nevojë

Ditën e sotme, Kryetarja e bashkisë znj. Majlinda Bufi, zhvilloi një vizitë pranë Spitalit Rajonal Fier, ku u njoh nga afër me situatën e znj. Liljana Hatillari, rast i bërë i njohur dhe publik nga mediat. Kryetarja i siguroi mbështetje zonjës dhe fëmijëve të saj dhe e garantoi se shumë shpejt do t’i mundësoi punësim një prej fëmijëve të saj. Në kuadër të projektit “Për ngritjen e Mekanizmit të bashkërendimit të Punës për Referimin e Rasteve të Dhunës në Marrëdhëniet Familjare dhe Mënyrën e Proçedimit të tij”, një bashkëpunim me Programin e Kombeve të Bashkuara për Zhvillim, PNUD , znj. Hatillari do t’i ofrohet shërbim psikologjik dhe ligjor falas.

Mbështetja e Kryebashkiakes nuk ka për t’i munguar në asnjë moment kësaj familje. Znj. Bufi ka qënë dhe vazhdon të jetë pranë familjeve në nevojë duke i ofruar ndihmën e saj për t’ia lehtësuar sadopak jetësën këtyre familjeve. Raste të njohura të cilat kanë përfituar ndihmën dhe mbështetjen e bashkisë janë : familja Fisheku në Njësinë Administrative Kuman , së fundmi fëmijët Myftaraj në Njësinë Administrative Kurjan dhe familja Hime në Njësinë Administrative Strum.
[lsvr_gallery images=”6114,6115,6116″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Dokumenti zyrtar- Hartimi dhe Protokollimi

Ditën e sotme, në ambientet e Pallatit të Kulturës, u zhvillua trajnimi 1- ditor me stafin e bashkisë Roskovec. Tema e trajnimit ishte “ Dokumenti zyrtar- Hartimi dhe Protokollimi”.
Trajnimi u mundësua nga Instituti Profesional “Adhami”. Pjesëmarrja ishte e madhe po aq sa interesi që ata shprehën. Çështjet të cilat u diskutuan ishin: mënyra e hartimit të dokumentave të ndryshme , afatet, protokollimi etj.
Në fund të trajnimit, pjesëmarrësit u pajisën me çertifikata.
[lsvr_gallery images=”6123,6122,6121,6120,6119″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Mbledhje Këshillit Bashkiak

Ditën e sotme, më datë 26. 09. 2017 u zhvillua mbledhja e Këshillit Bashkiak.
Në rendin e ditës ishin këto probleme:
1. Miratimi i ndihmave ekonomike për muajin shtator 2017.
2. Revokimi i VKB nr.41 datë 09.12.2015 “Për shpronësim dhe lirim të pronave përkatëse”.
3. Për shkëmbim të pronave përkatëse.
4. Hapjen e rrugëve të kalimit në tokat bujqësore.
5. Ngritja e Komisionit për rimatjen dhe përcaktimin e kufijëve të sipërfaqeve bujqësore të fermerëve sipas ndarjeve të bëra nga komisioni i ngritur në vitin 1991, në bazë të ligjit 7501.
6. Miratimin e vlerës së dëmshpërblimit për pronarët e objekteve të dëmtuara, të shkaktuara nga rënia e zjarrit ,fshati Ngjeqar, Nj.A.Kurjan.
7.Miratimi i Metodologjisë për Alokimin e Fondeve për Organizatat e Shoqërisë Civile, OSHC.
Për këto e disa probleme shtesë të tjera që u trajtuan në mbledhje të Këshillit Bashkiak u dhanë shpjegimet përkatëse nga Kryetarja e bashkisë znj. Majlinda Bufi dhe stafi i bashkisë.
Ju rikujtojmë se mbledhjet e Këshillit janë të hapura.

#Informohu!
#Mbledhje_Këshillit_Bashkiak 
[lsvr_gallery images=”6131,6130,6129,6128,6127,6126″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Për një ambient të gjelbëruar

Punë të vogla por shumë të rëndësishme!
Ashtu si çdo pjestar i familjes kujdeset për ambientin dhe pastërtinë e shtëpisë së vetë, ashtu dhe puntoret e papërtuara të sektorit të pastrim gjelbërimit, kujdesen në çdo kohë për shtëpinë tonë të përbashkët, Roskovecin.
[lsvr_gallery images=”6135,6136,6137,6138,6139″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Vizitë pune në Komunën Castelfranco

Për tre ditë me radhë , një delegacion i bashkisë Roskovec, i përbërë nga këshilltarë dhe specialistë të administratës ishin mysafirë në komunën Castelfranco, Bolonjë, Itali.
Përfaqësuesit janë mirëpritur nga zëvendëskryetarja e komunës zj. Nadia Caselgrandi. Eksperienca e Saj në drejtimin e kësaj komune, vendimarrja në këshillin bashkiak, struktura organizative, ishin disa nga temat e takimit. Gjithashtu u diskutua dhe për një bashkëpunim të mundshëm në fushën e shërbimeve sociale dhe bujqësisë. Në kuadër të këtij bashkëpunimim, së shpejti do të zhvillohet një tjetër vizitë në bashkinë Roskovec, me përfaqësues të kësaj komune.
Kjo vizitë punë do t’ju shërbej këshilltarëve tanë në vendimarrje, punonjësve të administratës në cilësinë e shërbimit ndaj qytetarëve dhe komunitetit në partneritetet me investitorë dhe tregtarë të interesuar.

[lsvr_gallery images=”6063,6064,6065,6066,6067,6068″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Rehabilitimi i kanaleve ujitës

Një nga prioritetet e bashkisë sonë është të jetë gjithmonë në ndihmë të fermerëve, për t’ju ofruar atyre lehtësira në punën e tyre.
Punimet për rehabilitimin e kanaleve ujitës janë drejt përfundimit. Pas veshjes me beton, puntorët janë duke punuar për vendosjen e portave.
#Rehabilitimi_kanaleve_ujitës
[lsvr_gallery images=”6048,6049,6050,6051,6052,6053,6054″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Social Qendër Komunitare

Filluam punimet për ndërtimin e “Social Qendër Komunitare”, bashkëpunim midis bashkisë Roskovec, Youth Act dhe financim të IADSA.
Me shtimin e popullsisë dhe sidomos grupmoshave të reja, kërkesat dhe nevojat e tyre janë në rritje. Prandaj bashkia Roskovec po mundëson ndërtimin e kësaj qendre, qellimi i së cilës është të ndihmojë të rinjtë të shtojnë horizonte, te shpalosin idetë dhe mendimet e tyre, të përkrahen dhe të argetohen.
Kjo është një mundësi shumë e mirë për të rinjtë dhe jo vetëm, për të njohur dhe zhvilluar më shumë veten e tyre.
[lsvr_gallery images=”5971,5972,5973,5974,5975,5976,5977,5978,5979″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

KUZ Agaçaj

Çdo ditë nga një investim i ri në bashkinë Roskovec 
Kanë filluar punimet e kanalizimeve dhe ujrave të zeza në lagjen Agaçaj, Njësia Administrative Strum.
Një investim i domosdoshëm dhe shumë i kërkuar nga banorët, nga të ardhurat e bashkisë.
#Bashkia_Roskovec
[lsvr_gallery images=”5963,5964,5965,5966,5967,5968″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Rehabilitimi i rrjetit ujitës

Jemi në Marinëz, njësinë administrative Kuman, duke punuar për rehabilitimin e kanalit vaditës.
Ky kanal është pjesë e projektit “ Rehabilitimi i rrjetit ujitës”, mbështetur nga Qeveria Shqiptare dhe financim nga Banka Botërore.
#Ripërtëritje_bujqësisë
#Në_ndihmë_të_fermerëve
 [lsvr_gallery images=”5955,5956,5957,5958,5959,5960″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]
Facebook
Facebook