Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Month: September 2016

Partnerët në Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim

Kryetarja e Bashkisë zj. Majlinda Bufi, ka qënë pjesë e takimit të organizuar sot në qytetin e Fierit nga Partnerët në Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim në bashkëpunim me Ministrin e Shtetit për Çështjet Vendore dhe Inpektoratin e Lartë të Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive dhe Konfliktit të Interesave. Gjithçka ka qënë në kuadër të një takimi konsultues mbi Aktet Nënligjore të Ligjit Nr. 60/2016 “Për sinjalizimin dhe mbrojtjen e Sinjalizuesve”.

MBLEDHJE E KËSHILLIT BASHKIAK

Ditën e enjte më datë 29 shtator 2016 u zhvillua mbledhja e Këshillit bashkiak. Në këtë mbledhje mori pjesë edhe kryetarja e Bashkisë zj. Majlinda BUFI. Në rendin e ditës ishin këto probleme:
1. Miratimi i ndihmave ekonomike për muajin shtator 2016
2. Ngritja e komisionit për rimatjen dhe përcaktimin e kufijve të sip. Bujqësore të fermerëve sipas ndarjeve të bëra na nga ligji 7501 në vitin 1991.
3. Miratimi i fondit për pastrimin e kanaleve kullues në Marinëz.
4. Për rregjistrimin e gjithë inventarit të pronave të paluajtshme në Nj. Administrative Strum
Për këto e probleme të tjera që u trajtuan në mbledhje të Këshillit Bashkik u dhanë shpjegime nga stafi drejtues i bashkisë dhe nga vetë kryetarja M. BUFI. Në fund u morën vendimet përkatëse.

DHURO GJAK- SHPËTO NJË JETË

Qendra Shëndetësore Strum ashtu siç e kishte paralajmëruar, sot kishte marrë masat që të bëhej dhurimi vullnetar i gjakut. Mjekët dhe infermierët ishin përqëndruar në shkollën e Strumit ku mësues dhe intelektual, drejtues të Njësisë Administrative Strum dhuruan gjak nën slloganin “DHURO GJAK- SHPËTO NJË JETË”.
Drejtoresha e qendrës mjekja Besa Hyka kishte marrë masat dhe ishte pranë çdo dhuruesi. Ndiqni fotoreportazhin e radhës.

NË DITËN E TRASHËGIMISË KULTURORE

Sot më datë 29 shtator në ditën e Trashëgimisë Kulturore, Bashkia e Roskovecit kishte organizuar një takim sensibilizues për të ruajtur e mirëmbajtur objektet e rëndësisë së veçantë kulturore. Në këtë ditë Drejtoria e Kulturës dhe Artit në Bashkinë e Roskovecit kishte ideuar një takim në kishën e Shën Gjergjit në Strum. Prej kohësh u morën masat për pastrimin dhe plotësimin e kushteve elementare për ta vizituar këtë objekt. Disa nxënës të përzgjedhur nga Strumi, Suku dhe Velmishi jo vetëm morën pjesë por dhe kishin përgatitur nga një ese që lidhej me këtë ditë të rëndësishme. Duhet të falenderojmë veçanërisht drejtorin e shkollës “7Dëshmorët” Strum z. Gazmend Toska jo vetëm për vlerësimin e aktivitetit, por mbi të gjitha për angazhimin dhe organizimin e shkëlqyer si shkolla mikpritëse.
Pas nxënësve foli historiani i njohur Ilirjan Gjika. Në përshëndetjen e tij Metropoliti i Apolonisë dhe Fierit Imzot Nikolla falenderoi pjesëmarrësit dhe Bashkinë e Roskovecit për punën e mirë për ruajtjen e objekteve të tilla dhe trashëgimin e traditave kulturore. Në fund përshëndeti zëvendëskryetari i Bashkisë Roskovec z.Jorgo Begaj, i cili falenderoi të pranishmit dhe organizatorët edhe në emër të kryetares së Bashkisë Roskovec zj. Majlinda BUFI.

Vazhdon pastrimi i kanaleve

Në Njësinë Administrative Kuman vazhdon puna për pastrimin e kanaleve kullues. Janë 2-3 kanale në vendin e quajtur “Këneta” që po pastrohen me eskavator. Këto kanale ndodhen midis parcelave bujqësore dhe që kullojnë tokën në 37 ha. Janë 2700 m kanale që u vijnë në ndihmë fermerëve në tokat e tyre.

Takim me Klubin e Leximit

Sot në mjediset e Pallatit të Kulturës Roskovec u zhvillua takimi i parë i Klubit të Leximit me përfaqësues të OSBE në Shqipëri. Në këtë aktivitet marrin pjesë të rinj të shkollave të mesme duke vendosur pikat kyce të zbatimit të projektit.
Takimi i ardhshëm do të jetë muajin tjetër. Janë të ftuar të marrin pjesë edhe të rinj të tjerë.

AKSION PËR PASTRIMIN E KISHËS STRUM

Këto ditë në prag të Ditës së Trashëgimisë Kulturore Kisha e Shën Gjergjit në Strum iu nënshtrua një pastrimi të përgjithshëm. Ky objekt i rëndësishëm historik dhe arkeologjik ishte mbuluar nga ferrat dhe drizat. Për më shumë se 20 vjet në këtë objekt nuk ishte vënë dorë. Sektori i pastrimit që drejtohet nga z. Fatjon Agaçi për dy ditë bëri një punë shëmbullore. Punëtorët Bardha Hajdini, Nexhmije Hoxha, Moza Hajdini, Sanie Shemollari, Nikolin Cepele, Uran Hajdini, Bledi Kola, Lirim Dorti, Mevlan Lamaj. Në krye të punës edhe brigadierja Kaliopi Sopiku. Falenderojmë punëtorët për punën e mirë dhe përkushtimin për të evidentuar vlerat e një objekti kaq të rendësishëm. Ky shëmbull do të shërbejë edhe për objekte të tjera.
Tani ky objekt pret ditën e enjtë më 29 shtator vizitorët e parë për të sensibilizuar opinionin publik lidhur me trashëgiminë kulturore. Ftojmë të gjithë të interesuarit, banorët e zonës dhe jo vetëm për të qënë pjesë e një ditë të vecantë.
Para disa ditësh një grup nga Drejtoria e Kulturës ishte për të parë gjendjen në vend. Ky fotoreportazh bën një krahasim midis të shkuarës dhe ditës së sotme.

Vizioni ynë drejt Europës

Sot më datë 26 shtator 2016 në Ditën Europiane të Gjuhëve në Pallatin e Kulturës Roskovec u zhvillua një aktivitet i bukur. Shkolla e Gjuhëve të Huaja në bashkëpunim me Bashkinë e qytetit dhanë një koncert me idenë “Vizioni ynë drejt Europës”. Në këtë koncert morën pjesë drejtorët e shkollave, mësues të gjuhëve të huaja. Ndodheshin përfaqësues të kompanisë Bankers Petroleum, të Korpusit të Paqes, prindër dhe intelektualë.
Në mesazhin e saj të përshëndetjes kryetarja e Bashkisë Roskovec zj. Majlinda BUFI përcolli idenë e bashkëpunimit për veprimtari të tilla, të ruajtjes së traditës që kjo ditë të festohet cdo vit në këto forma zbavitëse etj. Midis të tjerave zj. Majlinda falenderoi zotin Vangjel Prifti, me profesion inxhinier që dhuroi për bibliotekën e qytetit 185 libra. Një shëmbull i tillë le të ndiqet edhe nga intelektualë të tjerë.
Fotoreportazhi përcjell emocionet e këtij koncerti.

PRANË NJË FAMILJE ME PROBLEME SOCIALE

Sot më datë 26 shtator 2016 një grup i deleguar nga Bashkia Roskovec ishte i pranishëm në familjen Hatija që jeton në fshatin Arapaj në Nj. Administrative Strum. Në këtë grup merrnin pjesë Administratori Ysenj Agaçi, Drejtori Sherbimeve ne Bashki z. Arben Dukaj dhe specialistja e komunitetit Elfrida Goga. Pretendimet e ngritura nga kjo familje u verifikuan ne vend ku të pranishëm ishin edhe përfaqësues të medias. Nga verifikimet rezultoi se:
Në familjen Hatia janë 7 fëmijë jetim nga të cilët 3 ishin me shikim të kufizuar, 2 ishin të verbër, 1 me shikim të pjesshëm dhe 1 me aftësi të kufizuar. Ndërkohë informojmë opinionin publik se ata kanë kujdestari me kohë të pjesshme por kërkojnë kujdestar me kohë të plotë. Gjithashtu kërkojnë shtëpi tjetër. Këto e kërkesa të tjera u konstatuan nga grupi i punës dhe do të relatohen pranë stafit drejtues ë Bashkisë Roskovec.

DHE PUNA NUK KA TE NDALUR

Vazhdojnë punimet për trotuarin kryesor Roskovec- Kuman. Punohet me ritme të larta nga puntorët e Bashkisë për të përfunduar sa më shpejt në mënyrë që ti ofrojmë sa më shumë siguri këmbësorëve.