Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Month: October 2016

KOPSHTI I RI NE ROSKOVEC

Po shkojnë drejt përfundimit punimet për ndërtimin e kopshtit më të ri në Roskovec .
Vitin që vjen fëmijët do të kenë ambiente më të mira dhe më të bollshme !
[lsvr_gallery images=”3543,3544,3545″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

BASHKIA NE FESTE

Në kishën 700 vjeçare të Shën Kollit, në fshatin Kurjan u zhvillua festa e shumëpritur e Ullirit. Një organizim i përsosur nga Bashkia Roskovec, me vëmendje të veçantë të kryetares së Bashkisë znj. Majlinda Bufi.  Në festë ishin të ftuar deputeti i zonës  z. Anduel Xhindi,  deputetja e Fierit znj. Antoneta Dhima, deputetja e Elbasanit znj. Evis Kushi, kryetarja e Bashkisë së Patosit znj. Rajmonda Balili, zv.ministri i Kulturës z. Zef Çuni.
Siç dhe ishte lajmëruar, s’mund të mungonin këngëtarët e afirmuar si  Kozma Dushi dhe Françesk Radi,pjemarrës të shumtë nga komuniteti, mësues dhe nxënës.
Festa ishte e mbushur me aktivitete të ndryshme  si paniri me prodhime bujqësor – blektorale, mbjellja e ullinjëve nga vetë kryetarja e Bashkisë znj. Majlinda Bufi, demostrimi i përfitimit të vajit me metodën e shtypjes me këmbë. Në panair  ishin të pranishëm dhe disa  nga pronarët e fabrikave të vajit dhe fermerë te ullirit.
Fotot e mëposhtme ju japin emocionet e krijuara nga kjo festë.
 
[lsvr_gallery images=”3520,3521,3522,3523,3524,3525,3526,3527,3528,3529,3530,3531,3532,3533,3534,3535,3536″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

ANALIZA VJETORE NE SHKOLLEN “ALUSH GREPCKA”

Sot më datë 26.10.2016 në shkollën 9-vjeçare “Alush Grepcka” u zhvillua analiza vjetore 2015-2016. Në këtë analizë morën pjesë nënkryetari i Bashkisë z. Isa Hoxha, Përgjegjësja e Arsimit dhe Sportit znj. Klarida Baba, kryetar i bordit të shkollës z.Leksi Goga, drejtoresha e shkollës znj. Kristina Kola si dhe stafi i mësuesëve. Gjatë prezanimit u bë krahësimi i arritjeve që kjo shkollë ka patur dhe objektiva e vendosur për këtë vit të ri shkollor.
Ju urojmë suksese të mëtejshme mësuesve në punën e tyre fisnike!
[lsvr_gallery images=”3499,3500,3501,3502,3503,3504,3505,3506″ items_per_row=”3″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

FESTA E ULLIRIT – FESTË POPULLORE

Me pjesëmarrjen e këngëtarëve Kozma DUSHI dhe Francesk RADI, Bashkia Roskovec nën kujdesin e veçantë të kryetares zj. Majlinda BUFI organizon më datë 28 tetor 2016 ora 10.oo, në kishën 700 vjeçare të Shën Kollit në Kurjan, FESTËN E ULLIRIT.
Në këtë festë do të ketë koncert nga këngëtarë të njohur, pjesëmarrje nga grupet e njësive administrative, panair bujqesor-blegtoral, mbjellje simbolike e ullirit etj.
Ftojmë të gjithë bashkëqytetarët të marrin pjesë në këtë festë popullore që zhvillohet për herë të parë në Bashkinë e Roskovecit dhe që do të kthehet në traditë të përvitshme.
BASHKËQYTETARË
Në koncert marrin pjesë këngëtarë të njohur si Kozma Dushi dhe Francesk Radi, grupet popullore nga zona jonë dhe surpriza të tjera.
Ejani të festojmë së bashku.
[lsvr_gallery images=”3491,3492,3493″ items_per_row=”3″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

RRUGËS PËR NË KURJAN

Sot në fillim të javës në kuadër edhe të përgatittjeve për FESTËN E ULLIRIT duke shkuar për në Kurjan, pikërisht në kishën 700 vjecare të Shën Kollit, në rrugë pamë një skrep që pastronte vendin e mbetjeve urbane. Në krye të punës ishte përgjegjësi i sektorit të pastrimit zoti Fatjon Agaçi.
Një ndalesë tjetër ishte ajo tek fabrika e vajit që mban emrin “Maliq Hoxha”. Një impiant vërtetë modern ku gjeje klientë nga e gjithë zona. Aty gjetëm edhe zëvendëskryetarin Jorgo Begaj dhe administratorin Kadri Hyskaj që interesoheshin për pjesëmarrjen e kësaj fabrike në panairin që do të hapet më datë 28 tetor në festën e ullirit. Pronarët e fabrikës ishin të interesuar për këtë event dhe premtuan se do të jenë pjesë e festës.
Në majë të kodrës, aty ku kisha e Shën Kollit duket si një “Akropol” i vetetë,, punëtorët e njësisë administrative kishin filluar të rregullonin mjedisin brenda dhe rreth kësaj kishe 700 vjecare.
Ndiqni fotoreportazhin
[lsvr_gallery images=”3481,3482,3483,3484,3485,3486,3487″ items_per_row=”3″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

ANALIZA VJETORE 2015-2016

Në shkollën 9-vjeçare “Rexhep Kothere” të Njësisë Administrative Kuman, më datë 21.10.2016, u zhvillua analiza mësimore për vitin shkollor 2015- 2016. Kjo analizë u organizua nga drejtori i shkollës z. Margarit Dhima. Pjesmarrës ishin nënkryetari i Bashkisë z. Jorgo Begaj, Përgjegjësja e Arsimit dhe e Sportit znj. Klarida Baba, stafi i mësuesve, mësuesit veteran dhe nxënësit. Nga analiza e bërë u vu re se ka një rritje të mesatares në krahësim me vitet e kaluara në disa lëndë por në disa të tjera një mesatare e qendrueshme.
Ju urojmë suksese mësuesve në punën e tyre!
[lsvr_gallery images=”3469,3470,3471,3472,3473,3475,3476,3477″ items_per_row=”3″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

PROJEKT ZHVILLIMOR I QENDRES SE KUMANIT

Në Njësinë Administrative Kuman, fshati Kuman, ditën e djeshme më datë 21.10.2016, filloi faza e parë për rikonstruksionin e qendrës së këtij fshati. Lirimi i hapsirave publike dhe zbatimi i një sërë projektesh infrastrukturore do t’i japin së shpejti qytetit një pamje dhe dimension tjetër.
[lsvr_gallery images=”3461,3462,3463,3464″ items_per_row=”3″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

PUNIMET NUK NDALOJNE

Një punë intesive, e nisur qysh një vit më parë dhe nuk është ndalur në asnjë moment.Eshtë drejt përfundimit hapja e kanalit vaditës V3 me gjatësi 1.9 km, në Njësinë Administrative Strum, fshati Suk 1.
[lsvr_gallery images=”3455,3456,3457,3458″ items_per_row=”2″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

TAKIM ME FERMERET

Vazhdon faza përgatitore për festën e ullirit. Në takimin e zhvilluar në ambjentet e Pallatit të Kulturës, më datë 20.10.2016 u organizua takimi me fermerët. Të pranishëm në këtë takim ishin nënkryetari i Bashkisë z. Jorgo Begaj, administratorët e Njësive Administrative, drejtori i Pallatit të Kulturës z. Thoma Goga si dhe disa fermerë të Bashkisë Roskovec.
Në këtë takim u diskutuan mënyrat e organizimit dhe kontributi që fermerët mund të japin për këtë festë.
[lsvr_gallery images=”3395,3396,3397,3398,3399,3400″ items_per_row=”3″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

TAKIM ME KOMUNITETIN ROM

Sot më datë, 19.10.2016, u organizua takimi me komunitetin rom, në ambientet e Pallatit të Kulturës.
Të pranishëm në këtë takim ishin nënkryetari i Bashkisë z. Isa Hoxha, Drejtori i Shërbimeve z. Arben Dukaj, Sp. Shërbimit Komunitar znj. Elfrida Goga si dhe përfaqësues i kounitetit rom z. Ferit Millanj. Në këtë takim u diskutua rreth investimeve që Bashkia Roskovec ka bërë dhe do të vazhdoj të bëj në të ardhmen. Pjestarë të komunitetit rom shprehën falenderimet për kryetaren e Bashkisë, znj. Majlinda Bufi
[lsvr_gallery images=”3385,3386,3387,3388,3389,3390″ items_per_row=”3″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]