Sistemi vaditës

Mirëmëngjes 
E nisëm ditën sot me ndërhyrjet në sistemin vaditës. Pas punës së Bashkisë Roskovec, kanalit vaditës V37, në Njësinë Administrative Strum, i janë rikthyer funksionet e tij të plota. 
Një investim ky i nevojshëm dhe i domosdoshëm për fermerët e kësaj zone nga të ardhurat e bashkisë.
Garantimi i cilësisë dhe jetëgjatësia e investimit janë prioritet i punës sonë.

Stacioni i pompimit të Hoxhenjëve

Zgjidhje përfundimtare, për një problem emergjent 
Ka filluar puna për mbrojtjen e stacionit të pompimit të Hoxhenjëve, në Suk 1, nga vërshimet e lumit Seman.
Ndërhyrje e domosdoshme për të garantuar sigurine e veprës dhe për t’u ardhur në ndihmë fermerëve të zonës me shërbimin e ujitjes , por jo vetëm .
Ky stacion do të mundësojë mbulimin me vaditje në të gjithë sipërfaqen e kësaj zone, duke rritur njëkohësisht cilësinë dhe sasinë e prodhimit jo vetëm në sera .

Infrastruktura rrugore

Rikonstruksioni i rrugës Suk 1- Arapaj- Samaticë është një investim madhor për komunitetin dhe një tjetër premtim i mbajtur nga Kryebashkiakia zj. Majlinda Bufi.
Tashmë jemi në fazën e ndërtimit të trotuarëve.
Një projekt i plotë me asfaltim, ndriçim, trotuare dhe hapësira të gjelbëruar.
Ky investim ashtu si dhe çdo investim tjetër i bërë nga bashkia Roskovec, jo vetëm që përmirëson jetesën e qytetarëve në këtë segment rrugor por rrit dhe vlerën e pronave të tyre.
#Infrastruktura_rrugore
#BashkiaRoskovec

Rilindje e Bujqësisë

Kur themi #Rilindje_të_Bujqësisë kuptojmë rehabilitimin dhe rikthimin e funksioneve të kanaleve kulluese dhe vaditëse. Sot jemi duke punuar për sistemin kullues, i cili do t’i shërbejë komunitetit të fshatrave Marinëz dhe Jagodinë.
Një punë që do të vazhdojë deri në rehabilitimin e plotë të të gjithë kanaleve kulluese dhe vaditëse në territorin e Bashkisë Roskovec.

Mbrojmë ambientin!

14000 fidan të rinj u mbollën në digën e liqenit të Kurjanit.
Investimet janë detyrim i Bashkisë, mirëmbajtja është obligim i përbashkët.
Të gjithë duhet të japin kontributin e tyre për tu kujdesur për këto investime që po bëhen në Bashkinë Roskovec.
Së bashku ne mundemi!

 

Dita e Tokës

Çdo vit më 22 Prill, shtetet në të gjithë botën ia kushtojnë ditën vlerësimit të shtëpisë sonë, planetit Tokë.
Edhe sot, Sektori i Mjedisit në bashkëpunim me Këndin e BE-së pranë Bashkisë Roskovec, organizuan disa aktivitete në kuadër të kësaj dite.
Disa nga aktivitetet e ndërmarra për të mbrojtur mjedisin ishin: marshim i nxënësve me pankarta në duar, lëvizje me biçikleta, pastimi i ambienteve ku jetojme e punojmë si dhe mbjellja e pemëve.
Qëllimi i kësaj dite është angazhimi i të gjithëve në mbrojtje të Tokës.
#Dita_Ndërkombëtare_e_Tokës
#Bashkia_Roskovec

Dita Ndërkombëtare e Tokës

Sot, më 22 Prill, në Ditën Ndërkombëtare të Tokës, kujtojmë se kemi përgjegjësi që kalojnë përtej shtëpive tonë. Është një ditë e veçantë për ti shprehur mirënjohjen tonë Planetit Tokë, e cila mbështet të gjitha format e jetës.
Sot, sektori i shërbimeve vazhdoi pastrimin e zonave më të ndotura në fshatrat nën juridiksionin e Bashkisë Roskovec.
Të gjithë bashkë ne mund të bëjmë të mundur që ajri që thithim, uji që pijmë dhe mjedisi ku ne jetojmë të jetë i pastër.
#DitaNdërkombëtareTokës
#PastrojmëTokënQëDuam
#BashkiaRoskovec

Kampionati i volejbollit për djem

Pas ndeshjes së volejbollit për vajza, u zhvillua kampionati për djem midis shkollës “Didin Bishani” dhe “Adem Vrapi”.
Ky aktivitet tregoi dëshirën dhe përkushtimin e nxënësve të shkollave për aktivitetet sportive. Përgatitja e tyre tregoi dhe njëherë vullnetin e specialistit të sportit z. Eldison Kapo dhe mësuesëve të edukimit fizik në këto aktivietet si dhe vijueshmërinë e traditës sportive në bashkinë tonë.
Ndeshja përfundoi me fitoren e skuadrës të gjimnazit “Adem Vrapi”.
N/ Kryetari i bashkisë z. Isa Hoxha i cili ishte i pranishëm gjatë gjithë minutave të ndeshjes, iu dha skuadrave çertifikatë mirënjohje dhe i falenderoi për emocionet që kjo lojë përcolli tek të gjithë.

 

Rikonstruksioni i Kishës “Shën Koll”

Ministrja e Kulturës znj. Mirela Kumbaro sot në Kurjan së bashku me Kryetaren e Bashkisë znj. Majlinda Bufi vizituan kishën 700 vjeçare të Shën Kollit.
Ky monument kulture do t’i nënshtrohet restaurimit me fonde të bashkisë , projekt ky i përbashkët i Ministrisë së Kulturës dhe Bashkisë Roskovec.
Pas rastaurimit , kjo zonë jo vetëm do të kthehet në një destinacion të rëndësishëm për turistët, por do t’i japë dhe një hov zhvillimit ekonomik gjithë zonës.
#KishaShënKollit
#TrashëgimiKulturore
#BashkiaRoskovec