Shkolla verore

U mbyll sot cikli i dytë i shkollës verore, të organizuar nga Bashkia Roskovec, për t’i dhënë një mundësi ndryshe të gjithë të rinjve të Bashkisë.
Z/ Kryetari i Bashkisë z. Isa Hoxha uroi të gjithë të rinjtë për përkushtimin e treguar gjatë gjithë ditëve të shkollës verore dhe shpërndau çertifikata në shenjë mirënjohje.
Shkolla verore, një eksperiencë e veçantë dhe e vlefshme për të gjithë të rinjtë që morën pjesë, me program të larmishëm, me vlerë argëtuese, por dhe edukative, të kombinuara me lojra të shkurtëra, interactive dhe kreative.
#ShkollaVerore
#RiniaFuqiaNdryshimit
#BashkiaRoskovec

Rrethrrotullim i ri në Roskovec

Investim i ri në Roskovec. 👏👏
🔛Ka filluar puna për ndërtimin e rrethrrotullimit në kryqëzimin e rrugës së Kurjanit, duke sjell dhe kompletimin e plotë të gjithë unazës në pjesën lindore të qytetit.
Ky objekt do të shtojë edhe sigurinë në rrugë pasi përbënte burim aksidentesh.
#PunëKonkrete
#PërmirësojmëInfrastrukturën
#BashkiaRoskovec

Shkolla verore

Ka nisur përsëri shkolla verore për të gjithë ata të rinj e të reja të cilët nuk patën mundësi të merrnin pjesë në ciklin e parë.
Të rinjtë përfshihen në aktivitete të ndryshme të tilla, si: lojëra dinamike, sfida, argëtuese, dinamika grupi etj.
Po ashtu këta të rinjtë ushqehen me frymën e vullnetarizmit për të mos reshtur asnjëherë për të kryer punë në shërbim të komunitetit ku jetojmë.

Festa verore e Vidhishtës

Festa verore e Vidhishtës😁
Përsëri mbrëmja e djeshme na mblodhi së bashku për të festuar për vitin e dytë festën e Vidhishtës.
Nuk ishin vetëm banorët e zonës por dhe banorë të gjitha fshatrave të cilët iu bashkuan kësaj feste, tashmë të kthyer në traditë.
Fjalën përshëndetëse e mbajti Kryetarja e Bashkisë Roskovec zj. Majlinda Bufi, e cila përveç falenderimeve dhe urimeve të shumta, prezantoi familjet në nevojë, përfituese të projektit të Bashkisë për rehabilitimin e banesave. 👏👏
Muzika popullore me këngëtarët Ylli Dardha, Pëllumb Plaka, Arbër Pelo dhe orkestra me muzikë të lehtë me Hekuran Halla dhe Fiori Dore, e gjallëruan mbrëmë Vidhishtën.
Të tjera gjëra të bukura na presin, pasi roskovecarët meritojnë më shumë.
Të punojmë së bashku për Roskovecin që duam!

Rikonstruksioni i Kishës “Shën Kolli”

Ka nisur restaurimi i Kishës 700 vjeçare “Shën Kolli”, Kurjan. Kryetarja e Bashkisë zj. Majlinda Bufi inspektoi kantierin dhe pa nga afër ecurinë e punimeve.
Restaurimi parashikon ndërhyrje restauruese në strukturë si dhe restaurimin e elementëve arkitektonikë të brendshëm.
Gjithashtu, është drejt përfundimit rehabilitimi i terreni përreth Kishës.

Mbyllet cikli i parëi shkollës verore

Dita e sotme shënon fundin e ciklit të parë të shkollës verore për të rinjtë e Roskovecit.
Një eksperiencë e veçantë dhe e vlefshme për të gjithë të rinjtë të cilët u bënë pjesë e kësaj nisme të ndërmarr nga Kryetarja e Bashkisë zj. Majlinda Bufi.
Kjo nismë e Bashkisë Roskovec, një shkollë verore cilësore dhe falas, bënë pjesë në përgjegjësinë sociale të institucionit tonë për të investuar për të rinjtë e Roskovecit.
Stafi organizator i shkollës verore ka bërë një punë të veçantë në përgatitjen e kësaj hapësire të programit për ta bërë sa më të larmishme, me vlerë argëtuese, por dhe edukative, të kombinuara me lojra të shkurtëra, interactive dhe kreative.
Kryebashkiakia zj. Bufi dhe Drejtoresha e Drejtorisë Arsimore Rajonale Fier zj. Yllka Beci, shpërndanë çertifikata për të gjithë nxënësit pjesëmarrës dhe i uruan për përkushtimin dhe seriozitetin që ata treguan gjatë gjithë ditëve të shkollës verore.

#Riniabënndryshimin
#Investojmëpërtëardhmen
#ShkollaVerore

Pranë familjeve në nevojë

Dita e sotme për familjen e z. Pajtim Shehu është një ditë e gëzueshme.
Familja Shehu, një familje në kushte shumë të vështira ekonomike dhe në një banesë që nuk plotëson kushtet minimale për të jetuar, tashmë nuk është më vetëm.
Bashkia Roskovec në bashkëpunim me shoqatën ambientaliste “Zharrëza” me Drejtor z. Qani Rredhi, do mundësojnë rikonstruksionin e banesës së kësaj familje.
Për ti takuar më nga afër dhe për ti shprehur mbështetjen e Bashkisë Roskovec ishte Zv. Kryetari z. Isa Hoxha.
Gjithmonë pranë familjeve në nevojë.

Këshilli Vendor për Sigurinë Publike

Mblidhet Këshilli Vendor për Sigurinë Publike: Roskoveci qytet më i sigurt.
Është zhvilluar në Bashkinë Roskovec mbledhja e parë e Këshillit Vendor të Sigurisë Publike ,
Synimi kryesor i Këshillit është të vërë në lëvizje të gjithë aktorët vendorë për të trajtuar së bashku çështjet që lidhen me kriminalitetin, dhunën në familje dhe çëtje të tjera që lidhen me sigurinë publike. Po ashtu, ky grupim këshillimor, që kryesohet nga Kryetarja e Bashkisë zj. Majlinda Bufi, do të shërbejë për të identifikuar sfidat e komunitetit vendor sa i takon sigurisë personale.
Të pranishëm në këtë takim të parë ishin: Shefi i Komisariatit Fier z. Artur Selimaj, Shefi i Sektorit të Rendit z. Gazmend Shehu, Zv/ Kryetari i Bashkisë z. Isa Hoxha, përfaqësues të Këshillit Bashkiak, përfaqësues të Postës së Policisë Roskovec, Kryetarët e fshatrave, përfaqësues të institucioneve publike, përfaqësues të grupeve të marxhinalizuara, komuniteteve fetare, organizatave të shoqërisë civile dhe përfaqësues të komunitetit.
Zv. Kryetari z. Hoxha shprehu : “ Vendosja e një bashkëpunimi të qëndrueshëm mes gjithë aktorëve vendorë, përfshirë shoqërinë civile, policinë, shërbimet sociale dhe komunitetet fetare, shënon një hap të rëndësishëm në përmirësimin e sigurisë së qytetarëve”.
Ky takim moderohej nga zj. Xhesika Korra, koordinatore projektesh pranë qendrës “Epoka e Re”.
#KëshilliVendorSigurisëPublike
#BashkiaRoskovec

Youth Summer Municipality Tour

Youth Summer Municipality Tour (4 – 6 Korrik 2018)

Learn, explore and enjoy‍♀- Albania towards EU Integration

Një mundësi e shkëlqyer për të rinjtë nga mosha 17- 25 vjeç nga Bashkitë Vlorë, Himarë, Fier, Patos e Roskovec, që dëshirojnë të mësojnë më shumë mbi hapet e integrimit të Shqiperisë në BE dhe mbi mundësitë që ofron BE për të rinjtë . Shkëmbime eksperiencash, informim dhe agëtim mes të rinjve nga qytete të ndryshme.
Bëhu pjesë e një eksperience të veçantë.

Aplikimet mbyllen më datë 27 Qershor.
https://docs.google.com/forms/d/1yGX5VTrnbnFQf4tAym15sy6ikzAU1rYohal3AhVsnss/viewform?edit_requested=true

Përfaqësim i denjë

Kryetarja e Bashkisë Roskovec zj. Majlinda Bufi, në Bilbao, si një nga përfaqësueset e pushtetit vendor, në CEMR Conference :“Equality, diversity & Inclusion” (Barazia, diversiteti dhe përfshirja) 🇦🇱️🇦🇱️🇦🇱️
#cemrbilbao2018