Rikonstruksioni i rrugës “Qazim Hoxha”

Përmirësimi i infrastrukturës rrugore jo vetëm segmentet kryesore por dhe ato dytësore ka qënë dhe mbetet një nga prioritetet kryesore të bashkisë Roskovec.
Sot po punohet në rrugën ” Qazim Hoxha”.
Pas kanalizimeve, ndërtimit të trotuatit dhe krijimit të hapësirave publike për të gjithë banorët e asaj zone, ka filluar shtrimi me çakull, për tu pasuar nga asfalitimi i saj.
Kështu i japim zgjidhje përfundimtare problemeve të banorëve në rrugën “Qazim Hoxha”.

Trajnime për të rinjtë

Sot më datë 11 Dhjetor, pranë Pallatit të Kulturës, u zhvillua takimi i organizuar nga Youth Act dhe Bashkia Roskovec, në kuadër të projektit “ SociAL Qendër Komunitare”. Të pranishëm në këtë takim ishin përfaqësues të Youth Act, të rinj dhe të reja të cilët shfaqën interes të madh mbi çka u diskutua në këtë takim. Temat e trajtuara në këtë takim ishin kryesisht sociale dhe problematikat reale që hasen gjatë përditshmërisë.
Të informosh, integrosh dhe të rrisësh kapacitetin e këtyre të rinjëve, do të thotë se ke realizuar një investim shumë të madh për të ardhmen e vendit.
Sepse këta të rinj janë e ardhmja jonë.

Rehabilitimi i kanaleve kulluese

Puna e mirë e bashkisë Roskovec në rehabilitimin e kanaleve kullues në të gjithë territorin e bashkisë, ishte e dukshme në periudhën me rreshjeve të dendura shiu që sapo kaluam. 
Por puna jonë nuk ndal këtu.
 Sot jemi në Arapaj duke punuar në kanalin kullues K 349.
Në Arapaj sot, nesër tjetër kund.

 

NJERIU I VITIT 2017

“NJERIU I VITIT 2017”
Bashkia Roskovec organizon për herë të dytë aktivitetin “ Njeriu i Vitit 2017”. Këto janë çmime të përvitëshme të cilat do tu jepen figurave më përfaqësuese, që kanë kontribute të veçanta në fusha të ndryshme të jetës.
Për të bërë një zgjedhje sa më objektive, të gjithë banorët e bashkisë Roskovec janë të lutur dhe të lirë të japin propozimet e tyre për “Njeriu i Vitit 2017”, në stendat dhe kutitë e vendosura pranë : Bashkisë Roskovec dhe Njësive Administrative Kuman, Kurjan, Strum.
Votimi fillon sot më datë 7 Dhjetor dhe mbyllet në datën 15 Dhjetor.
Bëhuni pjesë e këtij votimi!
Kujdes! Votohet vetëm NJË herë!

Festat po afrojnë!

Edhe në qytetin tonë ka nisur të ndihet “aroma” e Krishtlindjeve.
Tradita nuk harrohet as në Roskovec. 6 dhjetori është dita kur përkujtohet Shën Nikolla dhe zbukurohet pema e Krishtlindjeve, një nga zakonet më të përhapura të Krishtlindjeve, duke shënuar kështu fillimin “zyrtar” të festave të fundvitit.
Prej pak ditësh në qytet është ndjerë “aroma” e Krishtlindjeve. Shumë nga dyqanet e qytetit, që në fund të muajit nëntor, i kanë kthyer bizneset e tyre në tregtime mallrash festive . Të shumta janë edhe reklamat në rrugë të cilat i shtohen atmosferës festive me muzikën e Krishtlindjeve.
Së fundi edhe Roskoveci po shkëlqen nga dritat e Pemës së Krishtlindjeve.
Dritat festive të qytetit u ndezën.
I pranishëm në momentin e ndezjes së dritave ishte N/ Kryetari i bashkisë Roskovec z. Isa Hoxha. Emocionet më të mëdhaja i ndjenin fëmijët e vegjël që prisnin me padurim shkëlqimin e pemës.

Projekti ReLOaD

Pranë Pallatit të Kulturës, sot u zhvillua takimi me Organizatat e Shoqërisë Civile OSHC të cilat operojnë jo vetëm në territorin e bashkisë Roskovec. Ky takim u organizua në kuadër projektit “ReLOaD” i cili financohet prej Bashkimit Europian dhe në partneritet midis Programit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillim ( PNUD) dhe bashkisë Roskovec. Të pranishëm në takim ishin Kryetarja e bashkisë znj. Majlinda Bufi, znj. Misela Dervishi dhe znj. Eglantina Gollaj përfaqësuese të stafit të projektit ReLOad, përfaqësues të organizatave të ndryshme si “ Gruaja, Komuniteti dhe Mjedisi”, “Qendra Sociale Murialdo”, “Enigm-Project Coordinator”, Shoqata “Njerëzit të Parët” dhe staf i administratës.
Gjatë këtij takim u diskutua mbi përzgjedhjen e prioriteteve për Thirrjen e Parë #1 që do të lançohet prej bashkisë Roskovec së shpejti.

Takim me nxënësit

Kryetarja e bashkisë Roskovec zj. Majlinda Bufi e filloi ditën me një takim me nxënësit e Senatit të shkollës “Adem Vrapi” Roskovec.
Nxenësit shprehën të gjitha problemet aktuale të cilat krijojnë vështirësi në mbarëvajtjen e proçesit mësimor.
Kryebashkiakia dëgjoi me vëmendje dhe mbajti shënim të gjitha problemet e ngritura gjatë takimit.
Zj. Bufi siguroi nxënësit se problemet më kryesore do të marrin zgjidhje shumë shpejt.
Do të vazhdojmë punën deri në standardizimin e godinave arsimore në të gjithë territorin e Bashkisë Roskovec, duke nxitur njëkohësisht përsosjen e shërbimeve.
Për #Kushte_Bashkëkohore #Arsim_Cilësor.

Shtabi i emergjencave në veprim!

Shtabi i emergjencave në veprim.
Jemi në terren për të verifikuar situatën në të gjithë territorin e bashkisë Roskovec dhe për t’u siguruar që të ketë sa më pak dëme nga rreshjet e dendura për banorët. Nga verifikimet e orës së fundit, gjendja paraqitet normale, kjo fal punës që bashkia Roskovec ka bërë me pastrimin e kanaleve kullues.
Për të shmangur çdo rrezik përmbytje, grupet e terrenit vazhdojnë ende punën dhe do të jenë në gatishmëri të plotë për çdo rast.

Për çdo emergjencë kontaktoni në: 0693586187
(Zyra e Emergjencave Civile, Bashkia Roskovec).

Grupi Ndërinstuticional kundër Krimit Mjedisor

Ditën e sotme, Kryetarja e bashkisë Roskovec znj. Majlinda Bufi ka marrë pjesë në një takim pune me përfaqësues të Grupit Ndërinstuticional kundër Krimit Mjedisor.
Të pranishëm në këtë takim ishin
Z/Kryetari i Prezencës së OSBE-së në Shqipëri z. Robert Wilton, Kryetarja e bashkisë Patos znj. Rajmonda Balilaj, përfaqësues të Drejtorisë Rajonale të Mjedisit, përfaqësues të Drejtorisë së Mjedisit Albpetrol, Agjensisë Kombëtare të Mjedisit .
Gjatë këtij takimi u diskutua rreth situatës së ndotjes mjedisore në bashkitë Roskovec dhe Patos.
Diskutime të ndërsjellta pati ndërmjet përfaqësuesëve të institucioneve vendore dhe përfaqësuesëve të G.N.K.M-së, rreth situatës aktuale dhe mundësisë së një bashkëpunimi për të përmirësuar ndotjen mjedisore në këto dy bashki.