Shkolla verore

U mbyll sot cikli i dytë i shkollës verore, të organizuar nga Bashkia Roskovec, për t’i dhënë një mundësi ndryshe të gjithë të rinjve të Bashkisë.
Z/ Kryetari i Bashkisë z. Isa Hoxha uroi të gjithë të rinjtë për përkushtimin e treguar gjatë gjithë ditëve të shkollës verore dhe shpërndau çertifikata në shenjë mirënjohje.
Shkolla verore, një eksperiencë e veçantë dhe e vlefshme për të gjithë të rinjtë që morën pjesë, me program të larmishëm, me vlerë argëtuese, por dhe edukative, të kombinuara me lojra të shkurtëra, interactive dhe kreative.
#ShkollaVerore
#RiniaFuqiaNdryshimit
#BashkiaRoskovec

Rrethrrotullim i ri në Roskovec

Investim i ri në Roskovec. 👏👏
🔛Ka filluar puna për ndërtimin e rrethrrotullimit në kryqëzimin e rrugës së Kurjanit, duke sjell dhe kompletimin e plotë të gjithë unazës në pjesën lindore të qytetit.
Ky objekt do të shtojë edhe sigurinë në rrugë pasi përbënte burim aksidentesh.
#PunëKonkrete
#PërmirësojmëInfrastrukturën
#BashkiaRoskovec

Rikonstruksioni i kagjes Kurtaj

Sot jemi zhvendosur në Ngjeqar, në lagjen Kurtaj.
Ka filluar punë për rehabilitimin e këtij segmenti rrugor për të lehtësuar lëvizjen e banorëve dhe mjeteve.
Ky është vetëm fillimi i punës, finalizimi i të cilës do të garantojë një cilësi më të mirë jetese.

Rikonstruksioni i Kishës “Shën Kolli”

Rikthehemi sërish në Kurjan për të vazhduar punën për restaurimin e Kishës së Shën Kollit.
Kisha e Shën Kollit përbën një pasuri të vyer për zonën e Kurjanit dhe të gjithë Myzeqesë, për historinë dhe afresket në brendësi të saj.
Projekti parashikon restaurimin e elementëve konstruktivë të objektit.
#PunëKonkrete

Provim për shërbimin civil

Në zbatim të Ligjit nr.152/2013 “Për Nëpunësin Civil” i ndryshuar, Njësia e Menaxhimit të Burimeve Njerëzore e Bashkisë Roskovec, zhvilloi sot testimin me shkrim/ intervistat me gojë për pranimin në shërbimin civil për kategorinë ekzekutive, (specialistët) për grupin e pozicioneve:

•specialist inxhinier ndërtimi/ topograf/ arkitekt
•specialist jurist
•specialist arkitekt
•specialist veteriner
•specialist në sektorin e Tatim- Taksave
•specialist i protokoll/ arkivit
•specialist i ndihmës ekonomike
•specialist i menaxhimit të projekteve sociale
•specialist inxhinier elektrik
•specialist I auditit të brendshëm

Kandidatët do të vlerësohen nga Komisioni i Përhershëm i Pranimit, i ngritur pranë Bashkisë Roskovec ku bëjnë pjesë:
Drejtori Juridik dhe i Burimeve Njerëzore, përgjegjësi i sektorit të Burimeve Njerëzore, ekspertë të jashtëm sipas ligjit: pedagogë universiteti, avokatë, auditues të brendshëm dhe punonjës me eksperiencë të konsiderueshme pune në administratën publike.

Shkolla verore

Ka nisur përsëri shkolla verore për të gjithë ata të rinj e të reja të cilët nuk patën mundësi të merrnin pjesë në ciklin e parë.
Të rinjtë përfshihen në aktivitete të ndryshme të tilla, si: lojëra dinamike, sfida, argëtuese, dinamika grupi etj.
Po ashtu këta të rinjtë ushqehen me frymën e vullnetarizmit për të mos reshtur asnjëherë për të kryer punë në shërbim të komunitetit ku jetojmë.

Festa verore e Vidhishtës

Festa verore e Vidhishtës😁
Përsëri mbrëmja e djeshme na mblodhi së bashku për të festuar për vitin e dytë festën e Vidhishtës.
Nuk ishin vetëm banorët e zonës por dhe banorë të gjitha fshatrave të cilët iu bashkuan kësaj feste, tashmë të kthyer në traditë.
Fjalën përshëndetëse e mbajti Kryetarja e Bashkisë Roskovec zj. Majlinda Bufi, e cila përveç falenderimeve dhe urimeve të shumta, prezantoi familjet në nevojë, përfituese të projektit të Bashkisë për rehabilitimin e banesave. 👏👏
Muzika popullore me këngëtarët Ylli Dardha, Pëllumb Plaka, Arbër Pelo dhe orkestra me muzikë të lehtë me Hekuran Halla dhe Fiori Dore, e gjallëruan mbrëmë Vidhishtën.
Të tjera gjëra të bukura na presin, pasi roskovecarët meritojnë më shumë.
Të punojmë së bashku për Roskovecin që duam!

Rikonstruksion i lagjes “Ish- SMT”, Roskovec

Lagjia “Ish SMT-ja” është kthyer në një kantier ndërtimi. Punëtorët janë duke punuar me ritme të shpejta edhe pse në temperatura të larta, në mënyrë që kjo lagje t’i kthehet normaliteti.
Jemi ende larg qëllimit përfundimtar, por jo për shumë kohë.
Transformim rrënjësor në infrastrukturë me standarte urbane.
#Infrastruktura_Rrugore
#Bashkia_Roskovec