Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Month: September 2018

Rehabilitimi i Qendrës Shëndetësore Roskovec

Vazhdon rehabilitimi i jashtëm i qendrës shëndetësore në Roskovec.
Kemi realizuar rikonstruksioni i plotë i tre qendrave shëndetësore Roskovec, Kurjan dhe Strum si bashkëpunim i Bashkisë Roskovec dhe projektit “Shëndet për të gjithë”.
Vëmendja jonë është tek qytetarët, të cilët marrin sot shërbime shëndetësore më cilësore.✅[lsvr_gallery images=”9271,9272,9273,9274,9275,9276″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Dita Ndërkombëtare e Paqes

I takuat disa të rinj në Roskovec të cilët shpërndanin fjongo të bardha?
E patë marshimin e disa gjimnazistëve me mesazhe sensibilizuese në duar?
Këto aktivitete u zhvilluan në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Paqes.
Dita Ndërkombëtare e Paqes shënohet duke dhënë mesazhe paqeje dhe mirëkuptimi ndërmjet njerëzve.
Ky aktivitet i vogël por me dëshirën e madhe kishte qellim të ndërgjegjësonte qytetarët se shoqëria ka nevojë për paqe dhe bashkëpunim mes njëri- tjetrit.
[lsvr_gallery images=”8731,8732,8733,8734,8735,8736,8737,8738,8739,8740,8741,8742″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Dita Ndërkombëtare e Paqes

I takuat disa të rinj në Roskovec të cilët shpërndanin fjongo të bardha?
E patë marshimin e disa gjimnazistëve me mesazhe sensibilizuese në duar?
Këto aktivitete u zhvilluan në kuadër të [lsvr_gallery images=”9286,9287,9288,9289,9290,9291,9292″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”].
Dita Ndërkombëtare e Paqes shënohet duke dhënë mesazhe paqeje dhe mirëkuptimi ndërmjet njerëzve.
Ky aktivitet i vogël por me dëshirën e madhe kishte qellim të ndërgjegjësonte qytetarët se shoqëria ka nevojë për paqe dhe bashkëpunim mes njëri- tjetrit.

Ndërtimi i rrjetit të kanalizimeve në Kuman

Çdo ditë jemi një hap përpara në rikonstruksionin e rrugëve, rehabilitimin e sistemit të ujitjes dhe kullimit, sistemimin e kanalizimeve dhe ujrave të zeza, etj.
Vazhdojnë punimet për ndërtimin e rrjetit të kanalizimeve në lagjen Shurdhenj, Kuman.
Drejt #Transformimit_Urban[lsvr_gallery images=”9296,9297,9298,9299,9300,9301″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

KUZ, lagjia Shurdhenj

Çdo ditë jemi një hap përpara në rikonstruksionin e rrugëve, rehabilitimin e sistemit të ujitjes dhe kullimit, sistemimin e kanalizimeve dhe ujrave të zeza, etj.
Vazhdojnë punimet për ndërtimin e rrjetit të kanalizimeve në lagjen Shurdhenj, Kuman.
Drejt #Transformimit_Urban
[lsvr_gallery images=”8745,8746,8747,8748,8749,8750,8751″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Takim pune

Pasqyrimi i një takimi pune me drejtuesit e shkollave të Bashkisë Roskovec.
E pranishme në këtë takim ishte dhe drejtoresha e Drejtorisë Arsimore Rajonale Fier zj. Yllka Beci.
Kryebashkiakia zj. Majlinda Bufi uroi një vit të mbarë mësimor për të gjithë mësuesit të cilët çdo ditë përçojnë dijen dhe edukojnë brezat.
Zj. Bufi u bëri me dije drejtuesëve të shkollave vendimin e Këshillit Bashkiak për rimbursimin e vlerës së paketës së librave për të gjithë fëmijët e klasës së pestë. 📚
Po ashtu Kryetarja theksoi se arsimi është dhe do të jetë në vëmendje të Bashkisë Roskovec përmes investimeve të vazhdueshme në infrastrukturën shkollore, duke krijuar kushtet që stafet pedagogjike dhe nxënësit meritojnë.✅
[lsvr_gallery images=”8769,8770,8771,8772,8773,8774,8775,8776,8777″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Rehabilitimi i kanaleve

Pas disa kanaleve që pastrohen dhe që i kemi pasqyruar ,
filloi dhe vazhdon puna për pastrimin e kanalit kullues K 37 në Velmish.
Angazhimi dhe puna jonë do të vazhdojë deri në rehabilitimin e plotë të kanaleve kulluese në të gjithë territorin e Bashkisë Roskovec , duke garantuar siguri dhe cilësi të prodhimeve bujqësore dhe investimeve të fermerëve.
[lsvr_gallery images=”8760,8761,8762,8763,8764,8765,8766″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Qendra e qytetit

Projekti më i fundit , më i rëndësishëm , më bashkëkohor i qendrës së qytetit sapo është shpallur 👍
Në pritje të kompanisë fituese që do të realizojë zbatimin e tij 😀
[lsvr_gallery images=”8754,8755,8756,8757″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Sapuni Organik Roskoveci

Prespektivë e re për zhvillimin ekonomiko-turistik të Roskovecit.✅
U zhvillua ditën e sotme, pranë Pallatit të Kulturës, aktiviteti zyrtar i hapjes së projektit “Sapuni Organik Roskovec”. Ky projekt vjen në kuadër të Programit Rajonal për Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor – ReLOaD, që financohet nga Bashkimi Evropian dhe zbatohet nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) me partner Bashkinë Roskovec dhe organizata zbatuese Social Development Investment (SDI).
Qellimi i projektit është prodhimi i sapunit organik nga mbetjet e vajit të ullirit.
Në panelin drejtues ishin Kryetarja e Bashkisë zj. Majlinda Bufi, përfaqësues të programit ReLOaD zj. Eglantina Gollaj dhe përfaqësues të organizatës zbatuese zj. Iris Kuqi, z. Elie Mazloum dhe zj. Armida Alikaj.
Të ftuar ishin të gjithë fermerët e zonës, të cilët janë përfitues të drejtëpërdrejtë nga ky projekt.
Janë të lutur të gjithë ata fermerë dhe jo vetëm, të cilët janë të interesuar për tu bërë pjesë e këtij projekti, të drejtohen pranë Këndit të BE-së, Bashkia Roskovec.
#SapuniOrganikRoskoveci
[lsvr_gallery images=”8781,8782,8783,8784,8785,8786,8787,8788,8789,8790,8791,8792″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]