Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Day: December 21, 2016

Thuaji Ndal Dhunës në Familje

Dhuna në marrdhëniet familjare nuk është një çështje private që i përket vetëm familjes, ajo është një çështje që i përket të gjithë shoqërisë. Është ngritur dhe funksionon pranë Bashkisë Roskovec, Reagimi i Koordinuar i Komunitetit me mbështetjen e Organizatës së Kombeve të Bashkuara për zhvillim, PNUD.
Sot në ambientet e Pallatit të Kulturës u organizua takimi me temën “Mbi ngritjen e mekanizmit të koordinimit dhe referimit ndaj dhunës në familje” . Në këtë takim ishin të pranishëm znj. Aurela Bozo eksperte e UNDP-së kundër dhunës ndaj gruas, përfaqësues të bashkisë Roskovec krye administratori z. Kadri Hyska dhe nën kryetari i bashkisë z.Isa Hoxha, përfaqësues nga Prefektura, Gjykata e Rrethit Fier, Peace Corps, Drejtoria Arsimore Rajonale Fier, Komisariati i Policisë Roskovec , Zyra e Punësimit, Zyra e Avokatisë, përfaqësues nga spitali dhe shkollat Roskovec.
Znj. Aurela Bozo i shpjegoi të pranishmëve stukturën dhe mënyrën se si do të funksionoj ky projekt.
Në fund të takimit të gjithë dhanë mendimet dhe sygjerimet e tyre, në mënyrë që kjo strukturë e sapo ngritur, me përfaqësues nga të gjitha fushat të operoj sa më mirë.

[lsvr_gallery images=”3906,3905,3904,3903,3902,3901,3900,3898,3899″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

KOMISIONI EKONOMIK I BUXHETIT DHE KOMISIONI PER ZHVILLIMIN E URBANISTIKES DHE NDERTIMET

Ditën e djeshme, më datë 20.12.2016, në sallën e mbledhjeve të Këshillit u mblodhën komisioni Ekonomik i Buxhetit dhe komisioni për Zhvillimin e Urbanistikës dhe Ndërtimet.
Në këtë takim u diskutuan paketa fiskale dhe projekt buxheti i Bashkisë Roskovec për vitin 2017, ndihmat ekonomike për muajin dhjetor 2016 dhe projekti zhvillimor i qendrës së fshatit Luar dhe rikonstrukisoni i plotë i rrugës Kuman- Luar- Vidhisht.
[lsvr_gallery images=”3909,3910,3911,3912,3913″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]