Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Day: October 25, 2017

Dëgjesa Publike Marinëz

Takimi publik në Marinëz përmbylli ciklin e takimeve të zhvilluara në kuadër të proçesit të buxhetimit me pjesëmarrje për vitin 2018. Në këtë takim morën pjesë Kryetarja e bashkisë Roskovec znj. Majlinda Bufi së bashku me stafin e saj drejtues. Gjithashtu të pranishëm ishin përfaqësues të Këshillit Bashkiak z. Elmaz Cepele, z.Viktor Mata, z. Kudret Kuka, kryetari i fshatit z. Haxhi Ruko dhe përfaqësues nga komuniteti, fermerë.
Të gjitha problemet dhe projektet prioritare te këtij komuniteti u mbajtën shënim nga stafi i bashkisë.
Në fazën e dytë të përgatitjes së buxhetit për vitin 2018 dhe atë tre vjeçar 2018-2019-2020, të gjitha kërkesat dhe problematikat e ngritura nga komuniteti në të gjitha zonat do të shqyrtohen , do të përcaktohen projektet prioritare dhe ato të cilat janë më emergjente për tu zbatuar.

[lsvr_gallery images=”6344,6345,6346,6347,6348,6349,6350,6351,6352,6353,6354″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]  

Dëgjesa Publike Roskovec

Janë drejt fundit takimet publike të zhvilluara në kuadër të proçesit të iniciuar nga bashkia Roskovec “ Buxhetimin me Pjesëmarrje për vitin 2018”.
Në ambientet e Pallatit të Kulturës u zhvillua sot dëgjesa me komunitetit e Roskovecit. Në të gjitha takimet e zhvilluara deri më tani vihet re dukshëm se komuniteti është shumë i interesuar për t’u përfshirë në proçesin e buxhetimit. Ky ishte qellimi që bashkia Roskovec filloi këtë proçes: Rritja e pjesëmarrjes së qytetarëve në vendimarrjen e bashkisë rreth buxhetit.
Këtë takim e drejtoi Kryetarja e bashkisë znj. Majlinda Bufi. Të pranishëm gjithashtu ishin dhe Administratori i përgjithshëm z. Kadri Hyska, N/ Kryetari i bashkisë z. Isa Hoxha, përfaqësues të Këshillit Bashkiak z. Elmaz Çepele, z. Kudret Kuka, përfaqësues nga drejtoritë e bashkisë dhe sigurisht qytetarë, fermerë e biznese.
Për punët e mira të realizuara në Roskovec dhe jo vetëm, nuk ka nevojë për fjalë.
Por akoma kemi shumë punë të cilat duhen përmirësuar dhe për këtë jemi të vetëdijshëm.
Të gjitha problemet që qytetarët shpalosën në këtë takim u mbajtën shënim dhe në fazën e dytë të përgatitjes së buxhetit, do të përcaktohen projektet prioritare për secilën zonë.

[lsvr_gallery images=”6357,6358,6359,6360,6361,6362,6363,6364,6365,6366,6367,6368″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

FESTA E ULLIRIT

Me pjesëmarrjen e këngëtarit Petrit Lulo, Bashkia Roskovec nën kujdesin e veçantë të kryetares zj. Majlinda BUFI organizon më datë 27 tetor 2017 ora 10.00 , në kishën 700- vjeçare të Shën Kollit në Kurjan, FESTËN E ULLIRIT.
Në këtë festë do të ketë koncert me këngë e valle të zonës, pjesëmarrje nga grupet e njësive administrative, panair bujqesor-blegtoral, etj.
Ftojmë të gjithë bashkëqytetarët të marrin pjesë në këtë festë e cila është kthyer në traditë të përvitshme në bashkinë tonë.
Shumë surpriza na presin. 
Mos mungoni të shijoni bukuritë e natyrës që kjo zonë ofron!

[lsvr_gallery images=”6371,6372″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]  

Facebook
Facebook