Mbledhja e Këshillit Bashkiak,muaji Qershor

Në mbështetje të ligjit Nr.139/2015 “Për Vetëqeverisjen Vendore”,të ligjit Nr.107/2016 “Për Prefektin”,📍Ditën e sotme u zhvillua mbledhja e Këshillit të Bashkisë, për muajin Qershor, me rend dite si më poshtë :
1. Miratimi i rendit të ditës së mbledhjes.
2.Për disa shtesa në Vendimin Nr.88 Datë 02.12.2020 “ Për Paketën Fiskale për vitin 2021”.
3. Për dhënien e Ndihmës Ekonomike nga fondi i kushtëzuar deri në 6% për periudhën 1-31 Maj 2021.
4. Për miratimin e Projektit me objekt “Riveshje e rrugës Qëndër Velmish-Drejtim Donofrosës, fshati Velmish (shtesë).
5. Për miratim dhe transferim fondesh në buxhetin e Bashkisë Roskovec për vitin 2021.
6.Për miratimin e dokumentit të Parë për programin buxhetor afatmesëm 2022-2024.
7.Për një ndryshimin në listën e inventarit të pronave të Njësisë Administrative Kuman, miratuar me VKM Nr. 1210, datë 11.12.2009 dhe VKB Nr.50, datë 29.06.2020.
8. Për një ndryshimin në listën e inventarit të pronave të Bashkisë Roskovec, miratuar me VKM, Nr.770, datë 24.09.2010 dhe VKB Nr.48, datë 29.06.2020.
9. Për miratimin e dokumentit të rishikimit të planit të përgjithshëm vendor të Bashkisë Roskovec.
10.Për miratimin e nismës për rishikimin të planit të përgjithshëm vendor, për Bashkinë Roskovec.
11. “Për anullim të VKB Nr. 38 datë 31.05.2021 “Për rishikimin e pjesshëm të dokumentit të planit të përgjithshëm vendor me procedurë të përshpejtuar, për bashkinë Roskovec.
12.Diskutime dhe komente të qytetarëve.

kadikoy moto kurye umraniye moto kurye tuzla moto kurye atasehir moto kurye moto kurye moto kurye moto kurye beykoz moto kurye moto kurye uskudar moto kurye sile moto kurye

Mbrëmje festive nën tingujt e muzikës turke

Nën moton “Muzika dhe arti bashkojnë njerëzit” mirëpritëm mbrëmjen e djeshme në sheshin qëndror para Bashkisë grupin nga Turqia “Hayal Trio”.🎵🎶
Nën kujdesin e vecantë të Kryetares së bashkisë Roskovec Znj.Majlinda Bufi dhe deputetit të zonës Z.Baftjar Zeqo, angazhohemi ta kthejmë Roskovecin në destinacionin e aktiviteteve artistike dhe kulturore.

kadikoy moto kurye umraniye moto kurye tuzla moto kurye atasehir moto kurye moto kurye moto kurye moto kurye beykoz moto kurye moto kurye uskudar moto kurye sile moto kurye

Romacted faza e dytë

24 Qershori, Dita Nderkombetare e Ballkano-Egjiptianeve➡️ vendosur nga Asambleja e parë e Egjiptianëve e mbledhur në 1990 në Ohër.
↔️Ditën e djeshme bashkë me Znj.Orsiola Kurti, Z. Adriatik Hasantari, Znj.Xhesika Korra dhe Z.Sead Kazanxhi u prezantua në bashki fillimi i fazës së dytë të ROMACTED Znj.Majlinda Bufi rikonfirmoi angazhimin e Bashkisë Roskovec në përfshirjen sociale të komunitetit Rom në nivel vendor .
Tashmë, Bashkia Roskovec , fal angazhimit të përbashkët ka :
✅Planin Vendor të Integrimit të Pakicave Rome dhe Egjiptiane të Bashkisë Roskovec,
✅Udhëzuesin ROMACTED,
✅Udhëzuesin për Bashkitë për Buxhetimin e Përgjithshëm për Pakicat Rome dhe Egjiptiane dhe ROMACTED në një vështrim për Bashkinë Roskovec.

Mbrëmje festive nën tingujt e muzikës Jazz

Mirmbrema
📍Ditën e djeshme Kisha e “Shën Kollit” në Kurjan, mirëpriti qytetarët nën tingujt e një rryme muzikore bashëkohore sic është Jazzi.🕺💃
Artistët e njohur Italian, Demian Cabaud, Domenico Caliri, Mirco Mariottini, Stefano Tamborrino, 🎷🎺🎻nën kujdesin e vecantë të Kryetares së bashkisë Roskovec, znj.Majlinda Bufi dhe deputetit të zonës së Roskovecit z.Baftjar Zeqo dhuruan disa momente relaksi për të pranishmit.🎶🎵

Gëzuar “1 Qershorin”

Një super atmosferë mbushi sot sheshin qendror të qytetit të Roskovecit në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve, “1 Qershorit” 🤹‍♂️🎈🎈🎈☺🎈🎈🤹‍♂️
📍Bashkia Roskovec në bashkëpunim me ZVA –në, kopshtet dhe shkollat 9-vjecare të qytetit dhe Njësive Administrative organizuan një sërë aktivitetesh me këngë, valle, recitime e shfaqje artistike.🤹‍♂️💃🕺👯‍♂️🎈
“Le të jetë dashuria dhe mirësia që na dhurojnë çdo ditë fëmijët tanë shtysa, shpresa dhe besimi për të bërë gjithçka që e ardhmja e tyre të jetë më e mirë dhe e gëzuar”…
Në fund të aktivitetit tollumbacet shumëngjyrëshe pushtuan qiellin.🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈