Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Month: April 2018

Filloi transporti publik në fshatra

Me këtë lajm të mirë fillojmë javën.
Një tjetër premtim i mbajtur.👏
Transporti publik i cili lidh fshatrat me qendrën e Roskovecit, tashmë është bërë realitet.
Kanë filluar punën linjat Roskovec – Arapaj dhe Roskovec – Vlosh.
Shumë shpejt do të fillojnë punën dhe linjat e tjera për të pasur një mbulim transporti në të gjithë fshatrat.
[lsvr_gallery images=”8012,8013,8014,8015,8016″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Ripërtëritje e Bujqësisë

Jemi duke punuar njëkohësisht në Suk 2 dhe Roskovec, për t’i dhënë fund vuajtjeve të fermerëve për sigurimin e ujit për vaditjen e prodhimeve të tyre.✔️
Nesër një tjetër investim.😉
#PranëFermerëve
#BashkiaRoskovec
[lsvr_gallery images=”8019,8020,8021,8022″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Java Evropiane e Vaksinimit

Është Java Evropiane e Vaksinimit, një kohë për të rritur ndërgjegjësimin për vaksinim.
Në kuadër të kësaj jave, këndi i BE- së në Roskovec, organizoi një takim ndërgjegjësues me nxënësit e shkollës “Didin Bishani” Kurjan.
👉🏻Mos harroni të vaksinoheni 💉për të mbrojtur familjen tuaj dhe të tjerët.
Së bashku mund të arrijmë një të ardhme të shëndetshme për të gjithë.
[lsvr_gallery images=”8025,8026,8027,8028,8029″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Sistemi vaditës

Mirëmëngjes 
E nisëm ditën sot me ndërhyrjet në sistemin vaditës. Pas punës së Bashkisë Roskovec, kanalit vaditës V37, në Njësinë Administrative Strum, i janë rikthyer funksionet e tij të plota. 
Një investim ky i nevojshëm dhe i domosdoshëm për fermerët e kësaj zone nga të ardhurat e bashkisë.
Garantimi i cilësisë dhe jetëgjatësia e investimit janë prioritet i punës sonë.
[lsvr_gallery images=”7987,7988,7989,7990,7991″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Stacioni i pompimit të Hoxhenjëve

Zgjidhje përfundimtare, për një problem emergjent 
Ka filluar puna për mbrojtjen e stacionit të pompimit të Hoxhenjëve, në Suk 1, nga vërshimet e lumit Seman.
Ndërhyrje e domosdoshme për të garantuar sigurine e veprës dhe për t’u ardhur në ndihmë fermerëve të zonës me shërbimin e ujitjes , por jo vetëm .
Ky stacion do të mundësojë mbulimin me vaditje në të gjithë sipërfaqen e kësaj zone, duke rritur njëkohësisht cilësinë dhe sasinë e prodhimit jo vetëm në sera .
[lsvr_gallery images=”7815,7816,7817,7818,7819,7820,7821″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Infrastruktura rrugore

Rikonstruksioni i rrugës Suk 1- Arapaj- Samaticë është një investim madhor për komunitetin dhe një tjetër premtim i mbajtur nga Kryebashkiakia zj. Majlinda Bufi.
Tashmë jemi në fazën e ndërtimit të trotuarëve.
Një projekt i plotë me asfaltim, ndriçim, trotuare dhe hapësira të gjelbëruar.
Ky investim ashtu si dhe çdo investim tjetër i bërë nga bashkia Roskovec, jo vetëm që përmirëson jetesën e qytetarëve në këtë segment rrugor por rrit dhe vlerën e pronave të tyre.
#Infrastruktura_rrugore
#BashkiaRoskovec

[lsvr_gallery images=”7994,7995,7996,7997,7998″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Rilindje e Bujqësisë

Kur themi #Rilindje_të_Bujqësisë kuptojmë rehabilitimin dhe rikthimin e funksioneve të kanaleve kulluese dhe vaditëse. Sot jemi duke punuar për sistemin kullues, i cili do t’i shërbejë komunitetit të fshatrave Marinëz dhe Jagodinë.
Një punë që do të vazhdojë deri në rehabilitimin e plotë të të gjithë kanaleve kulluese dhe vaditëse në territorin e Bashkisë Roskovec.
[lsvr_gallery images=”7824,7825,7826,7827″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Mbrojmë ambientin!

14000 fidan të rinj u mbollën në digën e liqenit të Kurjanit.
Investimet janë detyrim i Bashkisë, mirëmbajtja është obligim i përbashkët.
Të gjithë duhet të japin kontributin e tyre për tu kujdesur për këto investime që po bëhen në Bashkinë Roskovec.
Së bashku ne mundemi!
[lsvr_gallery images=”7841,7842,7843,7844″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]  

Dita e Tokës

Çdo vit më 22 Prill, shtetet në të gjithë botën ia kushtojnë ditën vlerësimit të shtëpisë sonë, planetit Tokë.
Edhe sot, Sektori i Mjedisit në bashkëpunim me Këndin e BE-së pranë Bashkisë Roskovec, organizuan disa aktivitete në kuadër të kësaj dite.
Disa nga aktivitetet e ndërmarra për të mbrojtur mjedisin ishin: marshim i nxënësve me pankarta në duar, lëvizje me biçikleta, pastimi i ambienteve ku jetojme e punojmë si dhe mbjellja e pemëve.
Qëllimi i kësaj dite është angazhimi i të gjithëve në mbrojtje të Tokës.
#Dita_Ndërkombëtare_e_Tokës
#Bashkia_Roskovec

[lsvr_gallery images=”7830,7831,7832,7833,7834,7835,7836,7837,7838″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]