Rehabilitim kanal kullues K3093

Duke vazhduar punën për rehabilitimin e kanalit kullues #K3093, në Roskovec.
Do të vazhdojmë proçesin e pastrimit të kanaleve kulluese dhe vaditëse në të gjithë territorin e bashkisë, për një bonitet më të mirë të tokës.
#Rehabilitimi_i_bujqësisë

Festa e Ullirit në Bashkinë Roskovec

Sot, më datë 26 Tetor 2018, me iniciativën e Kryetares së Bashkisë zj. Majlinda Bufi, Bashkia Roskovec dhe Këndi i BE-së realizuan eventin me tematikë “Ruajtja e Trashëgimisë Kulturore dhe Produkteve Lokale” në kuadër të “Festës së Ullirit” në ambjentet e Kishës “Shën Kolli”, Kurjan. Qëllimi i këtij aktiviteti ishte promovimi i restaurimit të Kishës 700- vjeçare “Shën Kolli”, Kurjan, e cila është një objekt fetar i i rëndësishëm i zonës dhe gjithashtu i historisë së Shqipërisë.
Së bashku me promovimin e këtij vendi të rëndësishëm fetar, kultivimi i bimëve të ullirit si një simbol i jetës dhe i paqes është një tjetër objektiv i këtij aktiviteti. Zona e Kurjanit është e njohur për rritje të bimëve të ullinjve dhe prandaj Bashkia Roskovec me qellim promovimin e ullinjëve si një nga vlerat më të rralla të kësaj zone, organizon për herën e tretë “Festën e Ullirit”,si një ngjarje e rëndësishme lokale dhe është e angazhuar plotësisht për të rritur ndërgjegjësimin për ruajtjen e vlerave natyrore dhe trashëgimisë kulturore dhe për t’i kthyer këto burime në një burim të rëndësishëm për zhvillimin e turizmit.
Në këtë aktivitet ishin të pranishëm përfaqësuesi i Delegacionit të BE-së, Tiranë z. Stefano Cominelli; Ambasadorja e Sllovenisë në Shqipëri zj. Lea Stančič, Ambasadori i Spanjës në Shqipëri z. Vicente Canelles, Deputetja e Fier-it zj. Antoneta Dhima, Drejtori i Agjensisë për Mbështetjen e Vetëqeverisjes Vendore z. Bekim Murati, përfaqësues nga institucionet qendrore dhe vendore, përfaqësues të projekteve të ndryshme të cilat zbatohen në Bashkinë e Roskovecit.
Festa ishte e mbushur me aktivitete të ndryshme si :
– Komedia teatrale “Vëllazëri me Interes” nga aktorët e teatrit “Bylis”, Fier;
– Panairi me produktet vendase;
– Ekspozita me aktivitete për Bashkimin Evropian të realizuara nga Këndi i BE- Roskovec;
– Promovimi i produkteve të realizuara nga Projekti “ Sapuni Organik Roskovec” i realizuar me mbështetjen e projektit ReLoAD të finacnuar nga Bashkimi Europian dhe ekspozita fotografike e realizuar nga projektit “Rini- Art- Aktivizëm”;
– Prezantimi i Projektit “ Zhvillimi i Fshatit Luar” në kuadër të Programit 100 Fshatrat;
Aktiviteti u mbyll nën tingujt e zërit melodioz të këngëtares Rovena Dilo.
Ta gezojmë festën e festofshim gjithmonë së bashku!

Inagurimi i Qendrës Social Komunitare

Inaguruam ditën e sotme Qëndrën Social Komunitare, bashkëpunim midis Bashkisë Roskovec dhe YouthAct Albania dhe financim të Italian-Albanian Debt for Development Swap Programme IADSA. Një qendër kjo e bërë familjare jo vetëm për të rinjtë e Roskovecit por dhe nga katergori të tjera: të moshuarit, gratë kryefamiljare, gratë sipërmarrëse etj.
Kërkesat dhe nevojat e komunitetit janë në rritje, prandaj Bashkia Roskovec e kishte prioritet ndërtimin e një qendre qëllimi i së cilës është të ndihmojë të rinjtë dhe jo vetëm , të shtojnë horizonte, të shpalosin idetë dhe mendimet e tyre, të përkrahen dhe të argëtohen.
Në këtë event morën pjesë përfaqësues të IADSA, Youth Act dhe përfaqësues nga Konsullata e Italisë në Shqipëri.
Pas prerjes së shiritit të inagurimit nga Kryetarja e Bashkisë zj. Majlinda Bufi, të pranishmit vizituan ambientet e qendrës dhe ekspozitën fotografike e cila prezantonte të gjitha aktivitetet e zhvilluara nga të rinjtë roskovecarë.
Sesioni tjerër vazhdoi me konkursin midis 5 grupeve të rinjëve për idenë më të mirë në biznes, idetë e të cilëve u vlerësuan nga një komision jurie.
Kryetarja e Bashkisë zj. Majlinda Bufi prezantoi dhe thirrjen për projekt ide të shpallur nga Bashkia për të gjitha ato gra të cilat drejtojnë një biznes ose që kanë një ide për të hapur një biznes.
Eventi u mbyll me aktivitetet: ekspozitë me piktura nga të rinjtë roskovecare, performacë muzikore dhe interpretime të poezive të shkrimtarëve më të njohur shqipëtar.
Ta gëzojmë Qendrën Social Komunitare së bashku!

Promovim Libri nga znj.Mimoza Xhindi

Ditën e djeshme, në ambientet e Bibliotekës Publike Roskovec promovuam krijimtarinë letrare të autores zj. Mimoza Xhindi.
Libri saj i parë me titull ”Aromë përjetësie” i botuar në vitin 2011. Libër kushtuar figurës së mirënjohur, vëllait, mikut, shokut, Qytetarit të Nderit, Ish Deputetit tonë Z. Fatmir Xhindi, Postmortum.
Autorja në këtë libër shpalos botën e saj të brendshme, dhimbjen e pamat që la ikja e tij, familjes, e gjithë atyre, që patën fatin ta njihnin Fatmirin.
Libri i dytë i Mimozës, i sapo dalë nga botimi i kushtohet punës së saj 20-vjeçare si mësuese, është libri me titull “I kam në sytë e mi”, ku shpreh me shumë pasion profesionin e saj fisnik, më të bukurin në botë, ( sic e quan vet ajo) “Mësuesinë” përkushtimin e dashurinë për nxënësit e punën me ta.
I urojmë Mimozes shumë suksese në rrugën e krijimtarisë, e punën e saj fisnike në edukimin e brezave të rinj!

Panairi”Shqipëria punon Tokën”

Sot, në Tiranë, është zhvilluar panairi “Shqipëria punon Tokën”. Ky është panairi më i madh bujqësor, blegtoral, që hapi dyert për fermerë, blegtorë dhe sipërmarrës shqiptarë dhe atyre të trojeve shqiptare jashtë kufirit, si Kosova dhe Maqedonia.
Bashkia Roskovec ishte e pranishme me produktet e prodhuara nga zona jonë dhe ka prezantuar me një ekspozitë fotografike monumentet kulturore dhe natyrore.
Të rinjët të veshur me veshjet tradicionale bënë një prezantim dinjitoz të Bashkisë sonë.
Këtij panairi iu bashkua dhe pastiçeri “Bleta” me produktet e saj tashmë të njohura jo vetëm në zonën tonë por edhe më gjerë.
# ShqipëriaPunonTokën
#PromovimProduktesh
#BashkiaRoskovec

Projekti me të rinjtë ” Sinjalistikat Turistike”

Kryetarja e Bashkisë zj. Majlinda Bufi në një takim me të rinjtë e Roskovecit për të prezantuar projektin më të ri “Sinjalistikat Turistike”.
Të rinj të cilët do të konkurojnë midis tyre për të ndërtuar sinjalistikën turistike që do të instalohet së shpejti në vëndet me interes turistik në zonën e Roskovecit.
Qellimi i këtij projekti të ri është përfshirja e të rinjëve në vendimmarrje, përmirësimi i infrastrukturës urbane dhe nxitja e turizmit. 👏
Bashkohu dhe ti këtij projekti.
Ti mund të jesh një nga fituesit💪

Infrastrukturë rrugore në Ngjeqar

📌Edhe një herë tjetër në Shabanaj 📌Vazhdon puna me investimin e filluar jo vetëm në lagjen Kurtaj, Ngjeqar.
📌Po ndërhyjmë në infrastrukturën rrugore me ndërtimin e urës për të garantuar cilësi më të mirë jetese për të gjithë banorët e kësaj zone.
📌Kështu është çdo ditë e javës. ✅
📌Më shumë punë, më shumë cilësi dhe më shumë siguri
#Egjithëvëmendjatekqytetarët
#BashkiaRoskovec