LEGALIZIME FALAS

Sot për fshatrat e bashkisë Roskovec u shpërndanë rreth 800 leje legalizimi. Në praninë e deputeti z. Gramoz Ruçi, Kryetares së bashkisë Roskovec znj. Majlinda Bufi, deputetit të zonës sonë z. Anduel Xhindi, Prefektit të Qarkut Fierit z. Xhevit Bushi dhe Drejtorit të Aluizmit Fier z. Ervin Bushi u mundësua shpërndarja e çertifikatave të legalizimit. Më në fund iu dha zgjidhje pas kaq shumë vitesh dhe problemit të legalizimit të pronave të këtyre banorëve. Në ditët në vazhdim pritet të bëhet shpërndarja e çertifikatave për Roskovecin.

 

Takim me përfaqësues të Ambasadës Zviceriane

Në ditën e sotme bashkia Roskovec u vizitua nga përfaqësues së Ambasadës Zviceriane në Shqipëri. Vizita e tyre filloi me një takim të shkurtër në zyrën e Kryetares znj.Majlinda Bufi. Të pranishëm në këtë takim ishin Zv. Shefi i Zyrës për Ballkanin Perëndimor z. Andreas Gerrits , z. Alexander Widmer Përgjegjës për Shqipërinë në Bern, znj. Debora Kern përfaqësuese e Ambasadës Zviceriane në Shqipëri , z. Sokol Haxhiu përfaqësues i Ambasadës Zviceriane në Shqipëri dhe znj. Erika Placela Këshilltare për Shqipërinë në Bern. Më pas takimi u zhvillua në ambientet e Pallatit të Kulturës ku të pranishëm ishin edhe N/Kryetarja e bashkisë znj. Hava Begaj, K/ Administratori z. Kadri Hyska, Drejtorët e Qendrave Shëndetësore të bashkisë Roskovec dhe përfaqësues të HAP-it. Gjatë këtij takimi u diskutua rreth problematikave kryesore të Qendrave Shëndetësore dhe investimet e mundshme që mund të realizohen në bashkëpunim me HAP-in.
Qendrat Shëndetësore të Roskovecit dhe Kurjanit u vizituan më nga afër nga këta përfaqësues ku u njohën personalisht me stafin dhe problematikat që ata hasin gjatë përditshmërisë së tyre.

 

Rrjeti i ri KUZ

Puntorët e bashkisë Roskovec çdo ditë në punë. Ska ndalur asnjë ditë puna për ndërtimin e rrjetit të ri KUZ në lagjen “Kodra e Spitalit”.
Zgjidhje përfundimtare për banorët e kësaj zone.

Takim me Ambasadorin e Suedisë

Ambasadori i Suedisë në Tiranë Johan Ndisi dhe Koordinatori i Përhershëm i OKB dhe njëherazi përfaqësues i PNUD në Shqipëri Brian Williams kanë vizituar dje Roskovecin. Fillimisht ata kanë mbërritur në Kuman të shoqëruar nga të rinj dhe kanë përshkuar një shëtitje me biçikletë itenerarin Kuman- Roskovec, kjo në kuadër të turit të tij ciklistik nëpër Shqipëri. Vizita më pas ka vazhduar në një takim të shkurtër në zyrën e Kryetares së bashkisë znj. Majlinda Bufi. Qellimi kryesor i vizitës së ambasadorit Johan Ndisi ishtë për të parë rezultatet e ndryshimeve të ndodhura nga reforma administrative- territoriale por dhe për të dhënë ndihmën e tyre në mënyrë që kjo reformë të ecë përpara. Gjatë kësaj vizite ambasadori Johan Ndisi dhe Koordinatori i Perhershem i OKB kanë takuar grupin teknik të ngritur pranë bashkisë Roskovec “Pro barazisë gjinore- kundër dhunës në familje”. Pikat kyçe të diskutimit gjatë këtij takimi ishin investimet e bëra për fuqizimin ekonomik të gruas dhe mirëfunksionimi i mekanizmit kundër dhunës në familje . Kryetarja e bashkisë znj. Majlinda Bufi ka shprehur gatishmërinë dhe mundësitë reale për ngritjen e një qendre pritje për ato gra dhe vajza që ndjehen të kërcënuara nga dhuna në familje. Gjithashtu ajo shtoi se bashkia Roskovec ka nisur një fushatë sensibilizuese për promovimin, nxitjen dhe ndihmën financiare për gratë në agrobiznes.

Infrastruktura Rrugore

Sot Kryetarja e bashkisë Roskovec znj.Majlinda Bufi inspektoi punimet në rrugën “Qazim Hoxha”. Puntorët janë duke vazhduar punimet për ndërtimin e trotuarit dhe zhvendosjen e shtyllave elektrike.
Punohet intesivisht në mënyrë që qytetit të Roskovecit ti shtohet sa më shpejtë një tjetër rrugë me parametra urbanë.

INFRASTRUKTURA RRUGORE

Në bashkinë Roskovec vazhdon puna për rregullimin e rrugëve të brendshme të lagjeve. Ditën e sotme puntorët e Bashkisë janë duke punuar në rrugën “Qazim Hoxha” për ndërtimin e trotuarit.
Puna vazhdon, asnjëherë nuk ndalet.

 

Festa e Gruas

Ditën e djeshme nën kujdesin e veçantë të Kryetares së bashkisë Roskovec znj.Majlinda Bufi, festa e 8 marsit mori një dimension tjetër. Gratë zënë një vend të rëndësishëm në shoqërinë tonë. Në respekt të tyre Kryetarja e bashkisë organizoi një aktivitet festiv. Një urim të sinqertë dhe të ndjerë shprehu Kryetarja për të gjitha gratë duke premtuar se do jetë në mbështetje dhe pranë tyre gjithmonë.