Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Bashkia

24 KORRIK 2016. NJË DITË E BUKUR FESTE PA KOMENT. FLASIN FOTOT

[lsvr_gallery images=”2391,2392,2393,2394,2395,2396,2397,2398,2399,2400,2401,2402,2403,2404,2405,2406,2407,2408,2409,2410,2411,2412,2413,2414,2415,2416,2417,2418,2419,2420,2421,2422,2423,2424,2425,2426,2427,2428,2429,2430,2431″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

URIMI I KRYETARES SË BASHKISË ZJ. MAJLINDA BUFI

E diela e 24 Korrikut është një ditë e shënuar për gjithë banorët e Bashkisë Roskovec.
Është një ditë me të cilën fillon historia e re e zonës së Roskovecit pa mohuar vlerat e së kaluarës. Me ditën e 24 Korrikut ne mblidhemi për të gëzuar së bashku një festë krejt të veçantë, një festë gjithëpërfshirëse.
Më 24 Korrik të vitit të kaluar përfaqësuesit më të mirë të popullit që dolën nga zgjedhjet e pushtetit vendor të qershorit 2015, pavarësisht nga pozitat politike, vendosën njëzëri që dita e betimit të tyre të jetë festë për Roskovecin dhe 14 fshatrat që përbëjnë Bashkinë.
Me investimet e realizuara vetëm në një vit pune si dhe me ato që kemi projektuar për çdo fshat, shprehim bindjen se kemi filluar të bëjmë ndryshimin e madh që i gjithë komuniteti të jetojë në vendin e vet me dinjitet.
Tashmë Bashkia e Roskovecit lartëson emrin duke patur si moto të punës vizionin europian. Ejani të gjithë të dielën më 24 Korrik, në festën tonë të përbashkët.
Ta trashëgojmë këtë festë të bukur brez pas brezi.
GËZUAR!
 

KAMPI VEROR GLOW…

Për herë të parë në Roskovec, në ambientet e bibliotekës publike Roskovec, u organizua një kamp veror për vajza të moshës 13-18 vjeçe, me motivimin ” Le të argëtohemi”. Vullnetarët e Korpusit te Paqes për Shqipërinë (Peace Corps) William Burchell dhe Hillary Richardson, ishin dy prej koordinatorëve kryesor si dhe lektorët e këtij aktiviteti.
U trajtuan tema të ndryshme si:
– Udhëheqja
– Vendosja e objektivave për të ardhmen
– Bukuria
– Vetëvlerësimi
– Barazia gjinore
– Zhvillimi i karrierës

Gjithashtu pjesëmarrëse ishin edhe Kate Becker, Drejtoreshë e Përgjithshme për Peace Corps, dhe Iva Sinani, Koordinatore për Barazinë Gjinore dhe Rininë.
Praktikimi i anglishtes, krijimi i grupeve të reja shoqërore, trajtimi i temave edukative dhe argëtuese ishin kryefjala për këto ditë në Kampin GLOW.
[lsvr_gallery images=”2353,2354,2355,2356,2357,2358,2359″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

LULËZOI BARI NË RRETHRROTULLIM

Ora 19.oo e ditës së mërkurë. Pamjet më të fundit nga rrethrrotullimi. U vendos bari në cdo cep të rrethrrotullimit që tashmë ngjan me një tortë që pret qershinë- Bukuroshe. Ndërkohë sprucatorët bëjnë detyrën se dhe bari ka etje në këtë vapë normale.
[lsvr_gallery images=”2345,2346,2347,2348,2349,2350″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

NGA RRETHRROTULLIMI NË UNAZË

Ndërsa festa e madhe e 24 korrikut po afrohet e qytetarët numërojnë orët, në rrethrrotullim sot punohej me intensitet. Format e 14 gjetheve që simbolizojnë 14 fshatrat e bashkisë tonë po përfundojnë.
Ndërsa pritet të shtrohet edhe tapeti me barin e gjelbërt. E pas 3 ditësh aty do të vijë shtatorja e BUKUROSHES që do të zbukurojë gjithë hyrjen e qytetit.
Ndërkohë edhe firma “Boshnjaku B’ filloi shtrimin e segmentit të parë të unazës që fillon nga ky rrethrrotullim deri ku bashkohet me rrugën e Kurjanit.
Shikoni pamjet e fiksuara gjatë ditës së sotme.
[lsvr_gallery images=”2334,2335,2336,2337,2338,2339,2340″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

ANALIZË 1- VJEÇARE E PUNËS SË BASHKISË

Sot më datë 15 korrik 2016 u zhvillua analiza e punës së Bashkisë Roskovec. Në këtë analizë merrnin pjesë gjithë stafi drejtues dhe administrata e institucionit. Analizën e hapi kryetarja e Bashkisë zj. Majlinda BUFI e cila prej disa ditësh kishte dhënë porosi që kjo analizë të zhvillohej e hapur për komunitetin.
Drejtorët e drejtorive paraqiten veprimtarinë e strukturave të tyre duke përdorur edhe videoprojektorin.
Në përfundim të raportimeve zj. Majlinda BUFI bëri vrejtje e dha porosi që analiza duhet të ishte më e kompletuar.
Së shpejti do të paraqitet një përmbledhje e përgjithshme e raportimeve
[lsvr_gallery images=”2310,2311,2312,2313,2314,2315,2316,2317,2318,2319,2320,2321,2322,2323″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

OBJEKTIVI KRYESOR KËTO DITË

Objektivi kryesor këto ditë ka qënë sistemimi dhe përfundimi i punimeve tek rrethrrotullimi, pikërisht atje ku pas disa ditësh do të vendoset edhe shtatorja e Bukuroshes së Strumit.
Këto ditë u bë mbushja e rrethit, po bëhet vendosja e formave zbukuruese që janë pjesë e projektit artistik që shoqëron shtatoren.
Dje kryetarja e Bashkisë zj. Majlinda BUFi inspektoi këto punime.
[lsvr_gallery images=”2297,2298,2299,2300,2301,2302,2303,2304″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

SHPEJTOHEN PUNIMET NË UNAZË

Këto ditë po punohet me ritme të larta në unazën e qytetit. Firma “Boshnjaku B” që kryen këto punime ka si objektiv që deri më datë 24 korrik të jetë asfaltuar segmenti i parë nga rrethrrotullimi në hyrje të qytetit deri ku bashkohet me rrugën e Kurjanit. Ka filluar edhe shtrimi me pllaka i trotuareve. Ndërsa në pjesën tjetër po punohet për sistemimin e trotuareve dhe nivelimin e bazës së rrugës.
Ja disa pamje nga dita e sotme.
[lsvr_gallery images=”2270,2271,2272,2273,2274,2275,2276,2277,2278″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

NDËRTOHET NJË KOPËSHT FËMIJËSH BASHKËKOHOR

Ka nisur zbatimin projekti për ndërtimin e kopshtit të parë me ushqim për afro 100 fëmijë të Bashkisë Roskovec. Kryetarja e Bashkisë zj.Majlinda Bufi ka inspektuar nga afër fillimin e punimeve për këtë objekt si një nga prioritetet e bashkisë për të përmirsuar më tej kushtet në arsimin parashkollor.Rreth 94 mijë dollarë është vlera e këtij financimi për ndërtimin e këtij objekti me një sipërfaqe prej 680 metër katror në dy kate ku do të akomodohen 100 fëmijë të Bashkiseë Roskovec. Ky financim është fryt i koperacionit trepalësh mes Fondacionit Emirateve Arabe dhe Gjysmë Hënës Kuqe, Ministrisë së Arsimit, dhe Bashkisë së Roskovecit e cila do të investojë në plotësimin me bazë materiale të këtij kopështi. Deri më sot Bashkia Roskovec ka pasur vetëm një kopësht për fëmijë. Ky financim bëri të mundur investimin e rëndësishëm për këtë komunitet duke i dhënë një ndihmë të cmuar atyre prindërve të cilët janë të angazhuar në punë. Godina në fjalë është gati për fëmijët në fillim të vitit tjetër.
[lsvr_gallery images=”2259,2260,2261,2262,2263″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

VAZHDON AKSIONI PËR KANALET KULLUES

Pas disa kanaleve që pastrohen dhe që i kemi bërë publik, filloi dhe vazhdon puna për pastrimin e kanalit kryesor kullues në Strum. Edhe ky kanal ashtu si shumë të tjerë nuk ishte pastruar prej vitesh. Tani një skrep po punon në segmentin e parë për të vijuar në të tjerë. Ja disa pamje.
[lsvr_gallery images=”2176,2177,2178,2179,2180,2181″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Facebook
Facebook