Në kishën 700 vjeçare të Shën Kollit, në fshatin Kurjan u zhvillua festa e shumëpritur e Ullirit. Një organizim i përsosur nga Bashkia Roskovec, me vëmendje të veçantë të kryetares së Bashkisë znj. Majlinda Bufi.  Në festë ishin të ftuar deputeti i zonës  z. Anduel Xhindi,  deputetja e Fierit znj. Antoneta Dhima, deputetja e Elbasanit znj. Evis Kushi, kryetarja e Bashkisë së Patosit znj. Rajmonda Balili, zv.ministri i Kulturës z. Zef Çuni.

Siç dhe ishte lajmëruar, s’mund të mungonin këngëtarët e afirmuar si  Kozma Dushi dhe Françesk Radi,pjemarrës të shumtë nga komuniteti, mësues dhe nxënës.

Festa ishte e mbushur me aktivitete të ndryshme  si paniri me prodhime bujqësor – blektorale, mbjellja e ullinjëve nga vetë kryetarja e Bashkisë znj. Majlinda Bufi, demostrimi i përfitimit të vajit me metodën e shtypjes me këmbë. Në panair  ishin të pranishëm dhe disa  nga pronarët e fabrikave të vajit dhe fermerë te ullirit.

Fotot e mëposhtme ju japin emocionet e krijuara nga kjo festë.

 

There are no comments yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).