PASTRIMI I KANALEVE VADITES

Një nga prioritetet kryesore të Bashkisë Roskovec ka qënë dhe është pastrimi i kanaleve kullues dhe vaditës. Tashmë puna është zhvendosur në Njësinë Administrative Strum, në kanalin që fillon nga Velmishi dhe përfundon në rezervuarin e Kurjanit. Ky është një tjetër bashkëpunim i Bashkisë Roskovec dhe Bankës Botërore.

VAKSINAT ANTIGRIP

Në kuadër të emergjencës së situatës gripale dhënë nga Ministria e Shëndetësisë, të gjitha Qendrat Shëndetësore të Bashkisë Roskovec janë furnizuar me vaksinën antigrip prej datës 05.01.2017. Në të gjitha Q.Sh. po aplikohet çdo ditë kjo vaksinë për të gjitha grupet e rriskut të dhënë në udhëzimet e MSh dhe IShP ( mosha e tretë dhe pacientët me sëmundje kronike )
Vaksinimi është një nga masat kryesore dhe më efikase për parandalimin e Gripit. Qendrat Shëndetësore, si dhe i gjithë personeli, janë në gatishmëri të plotë në 7 ditë të javës.

 

PRITJE ME POPULLIN

Si çdo ditë të enjte edhe sot u zhvillua takimi me komunitetin në ambientet e Bashkisë Roskovec. Pritja e rradhës u bë nga vetë Kryetarja e Bashkisë Znj. Majlinda BUFI e cila j’u dha sqarime dhe përgjigje shqetësimeve dhe pyetjeve që qytetarët kishin. Jo vetëm ditën e caktuar për pritje populli por edhe çdo ditë tjetër Kryetarja është pranë qytetarëve për çdo gjë që ata kanë nevojë.

HAPJA E RRUGEVE TE BLLOKUARA NGA BORA

Bashkia Roskovec ka filluar aksionin për pastrimin dhe hapjen e rrugëve të bllokuara pas borës që mbuloj gjithë zonën. Punonjës të Ndërmarrjes së Pastrimit, që në orët e para të mëngjesit, filluan me gërryerjen me skrep dhe hedhjen e kripës me qëllim eleminimin sa më shpejt të pranisë së akullit në rrugë. Pas këtyre masave të marra, situata po shkon drejt përmirësimit. Të gjitha instancat e Bashkisë do të jenë në gatishmëri për çdo rast urgjence.
Pak më shumë kujdes në rrugë nga të gjithë.

Vlersimi i Situatës së Qeverisjes Vendore

Ditën e djeshme, më datë 11 Janar 2017, në ambientet e Bashkisë Roskovec dhe të Pallatit të Kulturës u zhvilluan nga Instituti i Kërkimeve Urbane (IKU) takime mbi “Vlersimin e Situatës së Qeverisjes Vendore”. Proçesi u nda në dy faza: intervistë e strukturuar dhe takime me grupe të fokusuar. Qellimi i proçesit ishte vlersimi i drejtuesve të qeverisjes vendore. Në këto takime morën pjesë përfaqësues nga çdo drejtori dhe specialist të çdo fushe për të qënë sa më transparent.

Projekti ” Rehabilitimi i Sistemit Ujitës nga Rezervuari i Kurjanit”

Ditën e sotme, më datë 11.01.2017, në ambientet e Pallatit të Kulturës u organizua takimi me përfaqësues të Bankës Botërore rreth projektit me temë “ Rehabilitimi i Sistemit Ujitës nga Rezervuari i Kurjanit”. Gjatë këtij prezantimi u dhanë detaje rreth mbarëvajtjes dhe menaxhimit të projektit, i cili do të lehtësoj në mënyrë të dukshme cilësinë dhe shërbimet për komunitetin. Të pranishëm gjatë prezantimit ishin K\ Administratori z. Kadri Hyska, N\ Kryetare znj. Bardha Begaj, Administratori i Njësisë Administrative Kuman z. Dritan Shahu, Administratori i Njësisë Administrative Strum z. Hysenj Agaçi , Drejtori i Shërbimeve z. Arben Dukaj, Drejtori i Bujqësisë z. Viktor Sakaj si dhe përfaqësues të Bankës Botërore. Një investim ky midis Bashkisë Roskovec dhe Bankës Botërore i cili do të filloj së shpejti.

PERVJETORI I “ÇETES SE JAGODINES”

Sot më datë 10 Janar 2017, u festua përvjetori i “Çetës së Jagodinës”. Merrnin pjesë banorë të zonës , pjesëtarë të famijeve të veteranëve dhe të dëshmorëve, intelektualë etj…
Të pranishëm ishin gjithashtu K/ Administratori i Bashkisë Roskovec z. Kadri Hyska, N/ Kryetari z. Jorgo Begaj, përfaqësues i veteranëve Roskovec z. Vasil Kola, z.Maksim Goga, z. Miti Nito përfaqësues i “Komunitetit të Veteranëve Fier” dhe z. Sokrat Ikonomi përfaqësues i “Organizatës së Familjeve të Dëshmorëve”. Pranë lapidarit në përkujtim të kësaj ngjarjeje u vendosën kurora me lule. Në këtë organizim fjalën përshëndetëse e mbajti z. Vasil Kola. Më pas, për rolin dhe kontributin e çetës, folën të gjithë përfaqësuesit me radhë. Titulli “Nderi i Organizatës” i’u dha z. Vangjel Kushi.

 

REHABILITIMI I KANALEVE

Vazhdojnë punimet për rehabilitimin dhe pastrimin e kanaleve vaditës në të gjithë territorin e Bashkisë. Këtë herë puna është zhvendosur në kanalin VMK2 në njësinë administrative Kuman, një investim ky i Bankës Botërore në bashkëpunim me Bashkinë Roskovec. Puna ka filluar me pastrimin e kanalit dhe ka vazhduar me betonimin e tij.

DREJT PERFUNDIMIT KOPSHTI NE ROSKOVEC

Shumë shpejt pritet të përfundoj kopshti më i ri në Roskovec. Edhe pak kohë dhe ky kopsht do të mbushet me jetë nga zërat dhe të qeshurat e fëmijëve. Punimet nuk kanë ndalur që nga dita e parë dhe do të vazhdojnë intesivisht që vogëlushët të kenë sa më shpejt një kopsht me kushte dhe parametra europian.

NE NDIHME TE KOMUNITETIT

Drejt përfundimit ndërtimi i shtëpisë së familjes Fisheku.
Një nismë dhe një premtim i mbajtur nga Kryetarja e Bashkisë Roskovec Znj. Majlinda Bufi.
Këtë fillim viti familja Fisheku do të ketë shtëpinë e saj të re.
Le të fillojë ky vit me një urim për të gjithë qytetarët e Bashkisë sonë të madhe dhe një premtim që ky Vit i Ri 2017 do të jetë viti i plotësimit të objektivave dhe realizimit të projekteve që Bashkia Roskovec ka për qytetarët e saj.

hacklink al hack forum crack forum php shell indir siber güvenlik blog deneme bonusudeneme bonusukörkütük aşık etme duasıücretsiz yıldıznamebursa kamera sistemlerismm panelbuca escortbuca escortizmir escortantalya escortdenizli escortankara escortyabancı dizi izle