Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Pushteti lokal për barazi gjinore

Të gjitha institucionet qëndrore dhe lokale bashkë në një takim të rëndësishëm për çështjet e barazisë gjinore dhe dhunës ndaj grave.
E pranishme në këtë takim ishte Kryebashkiakia znj. Majlinda Bufi e cila mbajti një fjalim me temën: “Sfidat e Pushtetit Lokal në Adresimin e Çështje të Barazisë Gjinore”.
Znj. Bufi prezantoi punën e bërë në përfshirjen e grave dhe vajzave në vendimmarrje për një axhendë lokale gjithpërfshirëse.
Të pranishëm në këtë takim ishin :
Z/ Kryeministria znj. Senida Mesi,
z. Brian Williams Koordinator i Përhershëm i OKB-së , z. Johan Ndisi Ambasadori Suedez në Shqipëri, znj. Ogerta Manastirlliu Ministre e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, znj. Romina Kuko Z/Ministre e Punëve të Brendshme si dhe drejtues të pushteteve lokale.
Qëllimi i kësaj konference Kombëtare ishte prezantimi dhe diskutimi i punës së bërë nga qeverisja qendrore dhe lokale në çuarjen përpara të axhendës gjinore në përputhjeme angazhimin që ka marr Qeveria Shqipëtare në kuadër të axhendës 2030 dhe konkretisht objektivit 5 :
Arritja e barazisë gjinore dhe fuqizimi i të gjitha grave dhe vajzave.
Kjo luftë nuk është e pafund.
Të gjithë bashkë ne mundemi!

[lsvr_gallery images=”6966,6967,6968,6969,6970,6971″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Facebook
Facebook
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x