Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Studimi i ndotjes të fshatit Marinëz

Ditën e sotme, pranë ambienteve të Njësisë Administrative Kuman u zhvillua dëgjesa publike me temën “ Studimi i ndotjes të fshatit Marinëz”. Të pranishëm në këtë takim ishin Kryetarja e bashkisë Roskovec znj. Majlinda Bufi, Krye administratori z. Kadri Hyska, N/ Kryetari z. Isa Hoxha, përfaqësues nga Drejtoria e Shëndetit Publik znj. Nevila Shuke, përfaqësues të shoqërisë civile “Gruaja, Komuniteti dhe Mjedisi”, “Shoqata për Mbrojtjen e Komunitetit të Marinëz”, përfaqësuesja e Avokatit të Popullit Fier znj. Laureta Roshi, Kryeplaku i fshatit Marinëz z. Haxhi Ruko dhe të pranishëm nga komuniteti.
Gjatë këtij takimi u diskutuan çështje të cilat lidhen me problemet mjedisore aktuale të fshatit Marinëz, të cilat konsistojnë në:
– Problemet e ujit të pijshëm
– Ndotjen e ajrit
– Ndotjen e tokës
– Ndotjen akustike
Një lajm i shumëpritur ishte dhe rezultati pozitiv, brenda të gjitha normave të lejuara, nga analizat laboratorike të bëra nga uji i pusit në Marinëz.
Gjithashtu gjatë takimit u bë prezantimi i materialit për ndotjen e ambientit nga Qendra e Monitorimit të Mjedisit.

[lsvr_gallery images=”5778,5777,5776,5775,5774,5773,5772″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]  

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Facebook
Facebook
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x