Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Tag: Roskovec

ROSKOVECI – QYTETI “STACION”

Ashtu modest dhe pa shumë pretendime, Roskoveci hyn te qytetet e vegjël të Shqipërisë, pse të mos themi, nga ata kuriozët dhe simpatikët. Njëlloj, si shumica e tyre, edhe ai e mbart histori dhe vlera të patjetërsueshme, të cilat na vijnë deri më sot qysh nga antikiteti i hershëm. I banuar herët si një nga stacionet kryesore të rrugës Egnatia, në Roskovec janë kryqëzuar gjatë të gjitha kohërave rrugët e komunikimit, qytetërimet, zhvillimet kulturore dhe bashkëjetesa midis komuniteteve. Pikërisht në këtë hapësirë gjenden shumë nga vlerat natyrore, materiale dhe shpirtërore të kulturës shqiptare. Gjetjet arkeologjike, ngjarjet historike, folklori dhe monumentet, konfirmojnë traditën e vjetër dhe të re të këtij qyteti, që bashkë me […]

Diten e diel më 8 maj 2016 gazeta DITA botoi këtë shkrim rreth qytetit të Roskovecit.

Vazhdimin mund ta lexoni në faqen elektronike të gazetës DITA, në linkun e mëposhtëm:
http://www.gazetadita.al/roskoveci-qyteti-stacion/

Facebook
Facebook