PUNIME NGA SEKTORI I GJELBERIMIT

Vazhdon puna në sektorin e gjelbërimit në njësinë administrative Kuman, fshati Vidhisht, për krasitjen dhe mirëmbajtjen e pemëve.

Sot në “Ditën pa makina”

Në kuadër të Ditës pa makina sot më datë 22 shtator 2016 u zhvilluan shëtitje me bicikleta. Të rinj e fëmijë ishin mbledhur tek bulevardi në hyrje të qytetit Roskovec deri afër gjimnazit. Këto shëtitje si dhe postërat që mbanin pjesëmarrësit përcillnin mesazhin për një qytet me ajër të pastër.
Këto dhe veprimtari të tjera po organizohen nga Bashkia Roskovec.
Më poshtë ndiqni pamjet nga aktivitetet e organizuara.

RRUGA E NGJEQARIT – DHE CILËSORE DHE E BUKUR

Me fondet e Bashkisë Roskovec dhe nën kujdesin e drejtpërdrejt të kryetares zj. Majlinda BUFI filloi shtrimi i rrugës që lidh Vloshin me Ngjeqarin. Ky fshat në skajin më të largët të Bashkisë as që e kishte ëndërruar një investim të tillë. Gjatësia e rrugës është 2 km, por ata që e bënin në këmbë apo me makina u dukej pafund. Me cilësi dhe me parametra bashkëkohore kjo rrugë duket edhe e bukur. Në këtë mënyrë u vihet në ndihmë komunitetit dhe bizneseve.
Firma ndërtuese “Shkëlqimi 07” që ka marrë përsipër ndërtimin e rrugës, kujdeset për të zbatuar më korrektesë jo vetëm projektin por dhe cilësinë. Në ndjekje të punimeve janë cdo ditë drejtues dhe përfaqësues të stafit të Bashkisë Roskovec.
Ndiqni fotoreportazhin

PROFILAKSI – DEZINFEKTOHEN SHKOLLAT

Këto ditë në të gjitha shkollat u bë dezinfektimi i tyre si masë profilaktike kundër mikrobeve dhe insekteve.
Drejtoria e Bujqësisë në bashkëpunim me njësitë administrative e ndoqi nga afër këtë proces që ka rëndësi edhe në ruajtjen e shëndetit të nxënësve, personelit mësimor dhe komunitetit që ka lidhje më shkollat. Ndiqni pamjet.

ANALIZË DHE TRANSPARENCË

Sot më datë 16 shtator 2016 në Njësinë Administrative Kuman u zhvillua analiza 1- vjeçare e punës së Bashkisë Roskovec në shërbim të komunitetit të kësaj njësie. Merrnin pjesë banorë të njësisë dhe punonjës nga stafi drejtues i Bashkisë Roskovec.
Analizën e drejtoi zëvendëskryetari i Bashkisë z.Jorgo Begaj. Administratori i Njësisë z. Dritan Shahu renditi disa nga investimet e kryera në këtë njësi siç është ujësjellësi në Luar, ndërtimi i kanalit të ujrave të zeza në Kuman e Marinëz, hapja dhe pastrimi i kanalit shkarkues nga Luari në Vidhisht, fillimi këto ditë i shtrimit të rrugës në Luar etj. Drejtori i Shërbimeve z. Arben Duka foli për rregullimine qendrave urbane ne Vidhisht e Kuman, riparimi në kohë record i shkollave para fillimit të mësimit etj. Ndërsa drejtori i Financës z. Selman Çepele renditi disa tregues financiarë, drejtori i Bujqësisë Viktor Sakaj foli për punën e madhe që po bëhet në drejtim të hapjes dhe pastrimit të kanaleve shkarkues, ujitës dhe kullues për t’u ardhur sa më mirë në ndihmë fermerëve të zonës.
Shumë nga banorët e pranishëm bënë pyetje dhe dhe kërkuan shpjegime për disa probleme. Drejtorët dhe administratori i Njësisë z. Dritan Shahu u dhanë përgjigje.
Në këtë analizë mori pjesë edhe zëvendëskryetari i Bashkisë Roskovec z. Isa Hoxha.
Analiza të tilla që organizohen në kuadër të transparencës me komunitetin, do të zhvillohen edhe në njësitë e tjera administrative.

JAVA EUROPIANE E LËVIZSHMËRISË

Sot në kopshtin e fëmijëve Vidhisht në kuadër të Javës Europiane të Lëvizshmërisë u zhvillua një veprimtari sensibilizuese dhe argëtuese edukative. Në posterat e shkruar transmetohej një mesazh që lidhet me këtë temë interesante.
Me rastin e Javës Europiane të Lëvizshmërisë do të zhvillohen edhe veprimtari të tjera. Fotoreportazhi i sotëm i kushtohet ditës së parë.

INVESTIME NË SHËRBIM TË K0MUNITETIT

Matkë, shtator 2016

Bashkia Roskovec po punon për krijimin e kushteve të përshtatshme për fermerin. Kështu po punohet me ritme të larta për pastrimin e kanalit të madh kullues në Matkë me një gjatësi prej 4.2 km. Eskavatorët po i nxjerrin shtratin e kanalit i cili ka më se 12 vjet pa u pastruar.

Luar, shtator 2016

Banorët e Luarit në takimet që kanë patur me kryetaren e Bashkisë zj. Majlinda BUFI i kanë ngritur edhe problemin e një kanali shkarkues të ujrave. Mosfunksionimi i këtij kanali krijonte problem në përmbytjen e tokave në kushtet e rreshjeve të mëdha. Tashmë pastrami i këtij kanali është në përfundim.

Suk-2, shtator 2016

Shkarkimi i ujrave të zeza ishte bërë problem për banorët e Suk-2 sidomos në lagjen Agaçaj. Ditët e fundit edhe ky problem mori rrugën e zgjidhjes. Siç e shikoni edhe në këto pamje, janë hapur e po shtrohen tubacionet.
Këto punime i inspektoi edhe zëvendëskryetarja e Bashkisë zj. Bardha Begaj.

Matkë

Luar

Suk-2

VITI I RI MËSIMOR- OBJEKTIVA DHE VIZIONE TË REJA

Si kudo edhe në shkollat e Bashkisë Roskovec filloi viti i ri mësimor. Rrugët gjallëronin nga zërat e fëmijëve dhe prindërve që shoqëronin fëmijët e tyre në shkolla. Më të gëzuar janë vogëlushët që sot për herë të parë u ulën në bangat e shkollës. Gjallëri të veçantë kishte në gjimnazin “Adem Vrapi” Roskovec. Prej orës 8 atmosferën e gëzuar të fëmijëve e rritën edhe tingujt muzikor. Nxënës, mësues e prindër ishin përfshirë në këtë mjedis të bukur. Mes tyre ishte e pranishme edhe kryetarja e Bashkisë zj. Majlinda BUFI e cila transmetoi mesazhin e urimit për vogëlushët, nxënësit, prindërit dhe mësuesit. Ajo premtoi se pushteti vendor ashtu si deri më sot, do të jetë pranë shkollës duke plotësuar kushtet optimale për zhvillimin e procesit mësimor. Në këtë ceremoni mori pjesë edhe zëvendëskryetarja e Bashkisë zj. Bardha Begaj.
Një cerëmoni e tillë u zhvillua edhe në shkollën 9- vjeçare “Alush Grepcka” ku ishte i pranishëm zëvendëskryetari i Bashkisë z. Isa Hoxha dhe në shkollën “Goja e Artë” ku i pranishëm ishte zëvendëskryetari tjetër i Bashkisë z. Jorgo Begaj.
Ceremoni festive u organizuan në çdo shkollë të qytetit dhe fshatrave që përfshin territori i Bashkisë Roskovec.

 

PERSHENDETJA E KRYETARES SE BASHKISE ZJ. MAJLINDA BUFI PER FILLIMIN E VITIT TE RI MESIMOR

NË PRAG TË FILLIMIT TË SHKOLLËS

Në prag të fillimit të vitit të ri mësimor 2016-2017 në sallën e Pallatit të Kulturës Roskovec u zhvillua një takim i zgjeruar. Në këtë takim merrnin pjesë drejtorë të shkollave në territorin e Bashkisë Roskovec, drejtues të bordeve, udhëheqës artistik si dhe edukatore të kopshteve. Ndodheshin gjithashtu kryetarja e Bashkisë Roskovec zj. Majlinda BUFI, Drejtori i Drejtorisë Rajonale të Arsimit Fier, z. Shkëlqim Allkaj.
Zonja Majlinda BUFI, pasi u uroi fillim të mbarë të vitit të ri mësimor dhe falenderoi pjesëmarrësit për angazhimin e tyre në zgjidhjen e problemeve emergjente të sistemit të arsimit, informoi për punën e mirë që ka bërë dhe bën Bashkia jonë lidhur me riparimet dhe krijikmin e kushteve optimale për fillimin e shkollës.
Drejtori i Kulturës, Arsimit dhe Sportit, z. Thoma Goga paraqiti një ekspoze të shkurtër të veprimtarive kulturore artistike e sportive që janë zhvilluar në bashkëpunim edhe me shkollat gjatë vitit të kaluar mësimor. Ai shprehu gatishmërinë se edhe viti i ri mësimor do të karakterizohet nga fryma e bashkëpunimit.
Zoti Shkëlqim Allkaj e vuri theksin te zbatimi i ligjshmërisë në sistemin arsimor. Ai gjithashtu sqaroi situatën aktuale për ndarjen e teksteve shkollore. Me kërkesë të disa prindërve nga fshati Jagodinë, z. Allkaj sqaroi në të njëjtën kohë problematikën për shkollën vartëse të këtij fshati.

14199253_1672779999707651_3493065227237722300_n 14202705_1672779636374354_2471050578207739423_n 14212089_1672780426374275_2442641844504023563_n 14212202_1672780543040930_7489329656607429249_n 14224826_1672779639707687_673023070865130798_n 14233122_1672779829707668_5604204497878125850_n 14237688_1672779556374362_3749591351445612825_n 14238219_1672780406374277_3358966132631066754_n 14264033_1672780423040942_6544079959200417488_n 14264180_1672780003040984_8459089264337502693_n 14292356_1672780666374251_4974935516060536145_n 14292531_1672780006374317_1285806841504613751_n