PUNIME CILËSORE NË SHKOLLËN E STRUMIT

Punime perfekte dhe cilësore të skuadrës që drejton z. Astrit Hoxha e cila po punon për restaurimin e shkollës “7 dëshmorët” Strum. Është meritë e Bashkisë Roskovec që vuri dorë në mirëmbajtjen e shkollës Strum. Punimet janë përqëndruar në sistemimin e hyrjes lindore të shkollës dhe terrenit sportiv të fushës së basketbollit që do të ndikojnë pozitivisht në zhvillimin e procesit mësimor, edukativ në shkollë.

Banorët, dashamirësit ndjekin me vëmendje këto punime sepse në bangat e kësaj shkolle ulen fëmijët e tyre. Edhe drejtori i shkollës kujdeset për cilësinë e punimeve. Për me shumë se 20 vjet me radhë nuk ishte ndjerë dora dhe kujdesi i pushtetit për të mirëmbajtur këtë objekt të rëndësishëm.

Brenda kësaj jave përfundojnë sistemimin e ambjentit të përbashkët për mësuesit dhe zëvendësimin e dyerve të dëmtura të shkollës.

Investime të tilla po kryhen edhe në shkolla të tjera.

ÇDO FËMIJË ROM NË PARASHKOLLOR

Kjo ishte tema që u trajtua nga Observatori per të Drejtat e Fëmijëve në një takim që u zhvillua në Pallatin e Kulturës Roskovec. Qëllimi i këtij takimi ishte të mbledhë bashkë autoritetet lokale, ofruesit e shërbimeve dhe përfaqësues të komunitetit rom për të diskutuuar mbi hartimin e një strategjie lokale në shërbim të kësaj kategorie.
Në këtë takim mori pjesë dhe foli edhe zëvendëskryetari i Bashkisë z. Jorgo Begaj.

 

LULISHTE PËR KOMUNITETIN

Në hapësirat prapa pallateve po punohet me ritme të shpejta, për të krijuar sa më shumë vende shplodhëse dhe argëtuese për fëmijët dhe moshat e treta. Në këtë vend do të bëhet një lulishte e vogël ,ku do të jetë në funksion të komunitetit

PUNIMET VAZHDOJNË

Kryetarja e Bashkisë znj. Majlinda Bufi duke vëzhguar punimet që vazhdojnë…
Vazhdojnë me intesitet të lartë punimet për pastrimin dhe rehabilitimin e kanaleve të ujërave të zeza, në Njësinë Administrime Kuman. Aktualisht punohet në fshatin Kuman dhe Marinëz .Për të vëzhguar punimet ishte vetë e pranishme Kryetarja e Bashkisë znj. Majlinda Bufi.

PUNA VAZHDON

Puna vazhdon me ritme të shpejta për ndërtimin e kopshtit pranë shkollës “Alush Grepcka”.Punimet janë të fokusuara për përfundimin sa me shpejt të punës,për të pasur ambiente me kushte të përshtatshme për fëmijët. Këto pamje tregojnë ecurinë e punimeve .

PUNA VAZHDON

Në disa objekte puna vazhdon me ritme të larta. Kështu ndodh në trotuarin e rrugës Roskovec- Kuman ku pas përfundimit të sistemit të ndricimit, po bëhet sistemimi, nivelimi dhe shtrimi me pllaka i trotuarit anës së kanalit. Kjo masë do të shtojë edhe sigurinë në rrugë pasi përbënte burim aksidentesh. Në një nga këto ditë, punimet i inspektoi edhe kryetarja e bashkisë zj. Majlinda BUFI.
Gjithashtu me ritme të larta po punon edhe firma “Boshhnjaku B” që ka marrë përsipër ndërtimin e unazës së qytetit. Pas përfundimit të shtresës së parë të asfaltit në segmentin nga rrethrrotullimi deri te rruga e Kurjanit, po punohet në kanalizimet, trotuaret dhe sistemimi i rrugës në segmentin e dytë deri ku bashkohet me rrugën nacionale Roskovec- Berat.
Ja disa pamje nga këto punime.

FITORE EDHE NË MIQËSORE

Te shtunen me date 30 korrik ekipi i futbollit ROSKOVECI, pas fitores se kupes 24 KORRIKU, zhvilloi nje ndeshje miqesore futbolli. Mysafirë ishin futbollistet e Kolonjes -Lushnje. Ky takim ishte vleresuar nga te dy ekipet. Ne perfundim Roskoveci e fitoi ndeshjen me rezultatin 3-1. Edhe kjo fitore i dedikohet lojes kolektive nen drejtimin e trajnerit Themi Goga, por dhe e pergjegjesit te ekipit Rrapi Baba

 

KRONIKA E NJË FESTE ORË PAS ORE

– Ora 9.oo. Për herë të parë banda frymore e qytetit krijon atmosferën muzikore.
– 9.oo-9.45. Një grup fëmijësh garojnë më bicikleta
– 10.oo. Zbulohet monumenti. Emocione dhe performancë muzikore.
– 11.00. Panairi i madh agro-bujqësor dhe artizanat.
– 11.30.-12.oo Ekspozitë e arteve figurative. Piktori roskovecar Bajram Mato me 60 punime te shkëlqyera.
– 12.3o- 13.oo Një dokumentar historik. Koktejl dhe ekspozitë retrospektive.
– 18.00-20.oo Një finale futbolli për t’u mbajtur mend. Roskoveci kampion. Shpërndahen certifikatat e mirënjohjes dhe të cilësisë për gjyqtarët, trajnerët, golashënuesit dhe një kupë e bukur për fituesit.
– 21.oo -Rishfaqet dokumentari historik.
21.30 -24.oo- Një mbrëmje që nuk harrohet.Trupa e Portokallisë në shfaqje live për banorët e Roskovecit.