LULËZOI BARI NË RRETHRROTULLIM

Ora 19.oo e ditës së mërkurë. Pamjet më të fundit nga rrethrrotullimi. U vendos bari në cdo cep të rrethrrotullimit që tashmë ngjan me një tortë që pret qershinë- Bukuroshe. Ndërkohë sprucatorët bëjnë detyrën se dhe bari ka etje në këtë vapë normale.

NGA RRETHRROTULLIMI NË UNAZË

Ndërsa festa e madhe e 24 korrikut po afrohet e qytetarët numërojnë orët, në rrethrrotullim sot punohej me intensitet. Format e 14 gjetheve që simbolizojnë 14 fshatrat e bashkisë tonë po përfundojnë.

Ndërsa pritet të shtrohet edhe tapeti me barin e gjelbërt. E pas 3 ditësh aty do të vijë shtatorja e BUKUROSHES që do të zbukurojë gjithë hyrjen e qytetit.

Ndërkohë edhe firma “Boshnjaku B’ filloi shtrimin e segmentit të parë të unazës që fillon nga ky rrethrrotullim deri ku bashkohet me rrugën e Kurjanit.

Shikoni pamjet e fiksuara gjatë ditës së sotme.

ANALIZË 1- VJEÇARE E PUNËS SË BASHKISË

Sot më datë 15 korrik 2016 u zhvillua analiza e punës së Bashkisë Roskovec. Në këtë analizë merrnin pjesë gjithë stafi drejtues dhe administrata e institucionit. Analizën e hapi kryetarja e Bashkisë zj. Majlinda BUFI e cila prej disa ditësh kishte dhënë porosi që kjo analizë të zhvillohej e hapur për komunitetin.

Drejtorët e drejtorive paraqiten veprimtarinë e strukturave të tyre duke përdorur edhe videoprojektorin.
Në përfundim të raportimeve zj. Majlinda BUFI bëri vrejtje e dha porosi që analiza duhet të ishte më e kompletuar.

Së shpejti do të paraqitet një përmbledhje e përgjithshme e raportimeve

OBJEKTIVI KRYESOR KËTO DITË

Objektivi kryesor këto ditë ka qënë sistemimi dhe përfundimi i punimeve tek rrethrrotullimi, pikërisht atje ku pas disa ditësh do të vendoset edhe shtatorja e Bukuroshes së Strumit.

Këto ditë u bë mbushja e rrethit, po bëhet vendosja e formave zbukuruese që janë pjesë e projektit artistik që shoqëron shtatoren.

Dje kryetarja e Bashkisë zj. Majlinda BUFi inspektoi këto punime.

PËR JU EMIGRANTË NGA ROSKOVECI

Edhe pak ditë nga festa e madhe – 24 korriku

Në datën 24 korrik 2016, nën kujdesin e veçantë të kryetares së bashkisë roskovec, znj. Majlinda bufi, do të organizohen një sërë aktivitetesh nga ora 9 e mëngjesit deri natën vonë, ne qytetin e roskovecit. 24 korriku është shpallur nga këshilli bashkiak roskovec si datë e përvitshme festash.

Në këtë ditë feste do të inaugurohet shtatorja e bukuroshes së strumit dhe do të organizohen ekspozita fotografike, panairi me prodhime agro-blegtorale e punime dore vendi, ndeshje futbolli, koncert festiv etj.

Ju ftojmë të festojmë së bashku!

 

SHPEJTOHEN PUNIMET NË UNAZË

Këto ditë po punohet me ritme të larta në unazën e qytetit. Firma “Boshnjaku B” që kryen këto punime ka si objektiv që deri më datë 24 korrik të jetë asfaltuar segmenti i parë nga rrethrrotullimi në hyrje të qytetit deri ku bashkohet me rrugën e Kurjanit. Ka filluar edhe shtrimi me pllaka i trotuareve. Ndërsa në pjesën tjetër po punohet për sistemimin e trotuareve dhe nivelimin e bazës së rrugës.
Ja disa pamje nga dita e sotme.

NDËRTOHET NJË KOPËSHT FËMIJËSH BASHKËKOHOR

Ka nisur zbatimin projekti për ndërtimin e kopshtit të parë me ushqim për afro 100 fëmijë të Bashkisë Roskovec. Kryetarja e Bashkisë zj.Majlinda Bufi ka inspektuar nga afër fillimin e punimeve për këtë objekt si një nga prioritetet e bashkisë për të përmirsuar më tej kushtet në arsimin parashkollor.Rreth 94 mijë dollarë është vlera e këtij financimi për ndërtimin e këtij objekti me një sipërfaqe prej 680 metër katror në dy kate ku do të akomodohen 100 fëmijë të Bashkiseë Roskovec. Ky financim është fryt i koperacionit trepalësh mes Fondacionit Emirateve Arabe dhe Gjysmë Hënës Kuqe, Ministrisë së Arsimit, dhe Bashkisë së Roskovecit e cila do të investojë në plotësimin me bazë materiale të këtij kopështi. Deri më sot Bashkia Roskovec ka pasur vetëm një kopësht për fëmijë. Ky financim bëri të mundur investimin e rëndësishëm për këtë komunitet duke i dhënë një ndihmë të cmuar atyre prindërve të cilët janë të angazhuar në punë. Godina në fjalë është gati për fëmijët në fillim të vitit tjetër.

PO AFRON FESTA E MADHE – 24 KORRIKU

Në datën 24 korrik 2016, nën kujdesin e veçantë të kryetares së bashkisë roskovec, znj. Majlinda bufi, do të organizohen një sërë aktivitetesh nga ora 9 e mëngjesit deri natën vonë, ne qytetin e roskovecit. 24 korriku është shpallur nga këshilli bashkiak roskovec si datë e përvitshme festash.

Në këtë ditë feste do të inaugurohet shtatorja e bukuroshes së strumit dhe do të organizohen ekspozita fotografike, panairi me prodhime agro-blegtorale e punime dore vendi, ndeshje futbolli, koncert festiv etj.
Ju ftojmë të festojmë së bashku!

VAZHDON AKSIONI PËR KANALET KULLUES

Pas disa kanaleve që pastrohen dhe që i kemi bërë publik, filloi dhe vazhdon puna për pastrimin e kanalit kryesor kullues në Strum. Edhe ky kanal ashtu si shumë të tjerë nuk ishte pastruar prej vitesh. Tani një skrep po punon në segmentin e parë për të vijuar në të tjerë. Ja disa pamje.

URIM PËR DITËN E BAJRAMIT

Kryetarja e Bashkisë Roskovec zj. Majlinda BUFI uron gjithë besimtarët mysliman : GËZUAR FESTËN E FITER BAJRAMIT, PAQE E BEGATI NË FAMILJET TUAJA. SA MË SHUMË HARMONI NË SHOQËRI QË ËSHTË TIPAR DALLUES PËR TË GJITHË BANORËT E BASHKISË SONË. E KALOFSHI SA MË TË GËZUAR KËTË DITË TË BEKUAR.