Të nderuar qytetarë

Të nderuar qytetarë,

Ju njoftojmë se ditën e Premte, më datë 21.02.2020, pranë ambienteve të Sallës së Këshillit Bashkiak (Kinemaja), ora 12:00, do të zhvillohet dëgjesa publike në kuadër të prezantimit dhe diskutimit të Planit të Përgjithshëm Vendor të Bashkisë Roskovec.

Ky takim ka si qëllimin kryesor bashkëpunimin dhe mbledhjen e rekomandimeve të cilat do të shërbejnë për ndryshimine Planit të Përgjithshëm Vendor të Bashkisë Roskovec,nëse do të jetë e nevojshme.
Ftojmë çdo banorë të komunitetit të Roskovecit dhe të gjithë palët e interesuara të bëhen pjesë e kësaj dëgjese duke garantuar një proçes transparent dhe gjithëpërfshirës!
Për çdo të interesuar i cili kërkon të njihet me materialin mund të paraqitet pranë zyrës së Informacionit të Bashkisë Roskovec.
#PlaniPërgjithshëmVendor
#BashkiaRoskovec

Njoftim nr.2 për të dëmtuarit nga lëkundjet e tokës, Njësia Administrative Kuman.

Njoftohen të gjithë banorët e Njësisë Administrative Kuman, Bashkia Roskovec, që kanë emrin në listën e miratuar me Vendimin e Këshillit të Ministrave Nr. 911, datë 4.11.2020“Për një shtesë fondi në buxhetin e vitit 2020 për Bashkitë Patos dhe Roskovec, për dëmshpërblimet e familjeve, banesat e të cilëve janë dëmtuar nga lëkundjet e tokës”, të paraqiten nga data 05.01.2021 deri më date 15.01.2021,në e I(parë) të Bashkisë Roskovec, nëZyrën me Një Ndalesë (One Stop Shop),për të firmosur  Marrëveshjen Për kryerjen e pagesës sipas VKM Nr. 911/2020me bashkinë Roskovec për kalimin e pagesës përkatëse të dëmshpërblimit që do të mbulohet nga shoqëria Bankers Petroleum Albania LTD. (“Bankers”).

Në rastin kur personi që ka emrin në listë ka autorizuar një person tjetër për kalimin e vlerës së dëmshpërblimit,për të lidhur marrëveshjen e mësipërme të paraqitet:

  • Përfaqësuesi i autorizuar me prokurë.

Në rastin kur personi që ka emrin në listë ka ndërruar jetë,për të lidhur marrëveshjen e mësipërme të paraqiten:

  • Trashëgimtari/ët ligjorë apo testamentar, nëse nuk kanë autorizuar një person tjetër për kalimin e vlerës së dëmshpërblimit.
  • Përfaqësuesi i autorizuar me prokurë, nëse trashëgimtari/ët kanëautorizuar një person tjetër për kalimin e vlerës së dëmshpërblimit.

Në momentin e lidhjes së kësaj marrëveshje duhet të keni me vete dokument identifikimi:

  • Kartë Identiteti.

Duke ju falenderuar për mirkuptimin

Vijon trajnimi i stafeve në Qendrën e kujdesit ditor, PAK.

Vijojnë trajnimet intensive teorike dhe praktike në Qendrën e kujdesit ditor PAK.
Ndërthurim teorinë dhe praktikën për të ndërtuar kapacitete të mirëtrajnuara të stafeve që do të punojnë në qendër.
Ftojmë të gjithë prindërit të sjellin fëmijët e tyre me nevoja të vecanta për te marë shërbime në “Diagnozë zhvillimi mendor të fëmijës” dhe “Terapi Pedagogji Zhvillimi” në ambientet aq mikpritëse të qendrës së kujdesit ditor PAK
Fëmijët me nevoja të veçanta kanë nevojë për përkushtim, vëmendje dhe angazhim në zhvillimin e tyre, disafish më shumë se një fëmijë që nuk i ka këto nevoja speciale, Bashkia Roskovec do të vërë së shpejti në dispozicion të këtyre fëmijëve qendrën e kujdesit ditor PAK.
Ky projekt implementohet në kuadër të Programit Rajonal mbi Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor ( ReLOad) me financim të Bashkisë Roskovec.
#BashkiaRoskovec
#societyForwardCenter
#QendraeKujdesitDitorPAK
#ReLOad
#SocietyForwardCenterAlbania

Një lajm i mirë për tre familje të komunitetit Rom.

Një lajm i mirë 😀
➡️sot në Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut :
Tre familje pjesë e komunitetit Romë , u bënë përfituese e strehimit social me Vendim të Këshillit të Bashkisë …
📍Prezantuar nga zj. Majlinda Bufi në konferencën : Strategjia e re e BE-së për Romët dhe lufta kundër formave specifike të racizmit ndaj Romëve dhe Egjyptianëve -antigypsizmit , në Shqipëri .
#PërmirësojmëjetënRespektojmëbashkëjetesën
#BashkiaRoskovec

NJOFTIM

Lista emërore e familjeve me banesa të dëmtuara në Njësinë Administrative Kuman, Bashkia Roskovec dhe vlera përkatëse e dëmshpërblimit sipas VKM NR :911, datë 04.11.2020.

Për cdo ankesë, pyetje apo paqartësi që mund të keni, person kontakti është: znj.Zegjine Caushi,”Specialiste e Emergjencave Civile” në Bashkinë Roskovec, nr.tel: 0685386855, e-mail:Zegjine.Caushi@bashkiaroskovec.gov.al.

Duke ju falenderuar për mirëkuptimin tuaj !

Gëzuar 29 Nëntorin, ditën e clirimit të Atdheut!🇦🇱

Gëzuar 29 Nëntorin, ditën e clirimit të Atdheut!🇦🇱
Mirënjohje dhe respekt për ata bijë dhe bija që dhanë jetën e tyre për lirinë e Shqipërise🙏 .
Në një cermoni simbolike në memorialin e dëshmorit të atdheut “Adem Vrapi”, nënkryetari i Bashkisë Roskovec z. Maksim Goga dhe figura të tjera të rëndesishme të Roskovecit nderuan kontributin që dhanë djemtë e vajzat e krahinës së Roskovecit në clirimin e vendit🙏🙏
#bashkiaroskovec
#lavdideshmorëve🇦🇱

Dita Ndërkombëtare për eliminimin e dhunës ndaj grave.

25 Nëntori, Dita ndërkombëtare për eliminimin e dhunës ndaj grave shënon çeljen e Fushatës së 16 ditëve të aktivizmit kundër dhunës me bazë gjinore.
Bashkia Roskovec i bashkohet kësaj fushate duke vendosur në hyrje të godinës së bashkisë së re një fjongo simbolike në ngjyrë portokalli dhe hapjen e një ekspozite në sheshin qëndror të bashkisë , ku janë prezantuar punime artistike, piktura dhe ese nga nxënësit e shkollave të Roskovecit.
Qytetarët kureshtarë vizituan ekspozitën e cila do të qëndrojë e hapur 🔛 gjatë 16 ditëve të aktivizmit kundër dhunës me bazë gjinore dhe dhunës në familje, duke përcjell mesazhe për një të ardhme pa dhunë dhe pabarazi.
Çdo grua dhe çdo vajzë ka të drejtën për një jetë pa dhunë. Për t’i dhënë fund kësaj shkelje të madhe të të drejtave të njeriut që kufizon përparimin tonë në shumë mënyra, le të bashkohemi të gjithë së bashku dhe të mos lëmë askënd pas dhe të shtojmë veprimin tonë kolektiv për t’i dhënë fund dhunës ndaj grave dhe vajzave në Roskovec.
#DËGJOBESOMBËSHTET
#BashkiaRoskovec
#Bashkohudheti
#Botaportokalli
#Orangetheworld
#Ministriaeshëndetësisdhembrojtjessociale
#edlirapapavangjeli

Pranë fermerëve për të dëgjuar cdo shqetësim

📍Ju lumshin duart 👏🏼
Në një takim në
Velmish me Nezir Dule Tabaku, Fredi Dule Tabaku, Ramazan Nazif Arapi, Vladimir Haki Cela, Rrapi Hazizi e të tjerë fermerë …
📍Aty ku punohet në serë , në fushë …
Te bimët , te përroi ,te problemi ende i pazgjidhur , edhe pse shumë të tjera janë përmirësuar …
Për të dëgjuar dhe parë
nga afër problemet dhe shqetësimet e tyre #BashkiaRoskovec