Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Tag: Arsimi

TAKIM PËR ARSIMIN PROFESIONAL

Ditën e mërkurë më datë 25 maj 2016 në sallën e Pallatit të Kulturës Roskovec u zhvillua një takim sensibilizues dhe informuas me nxënës të klasave të 9-ta që të Roskovecit. Në këtë takim morën pjesë kryetarja e Bashkisë Roskovec zj. Majlinda BUFI, drejtori i Drejtorisë Arsimore Fier z. Shkëlqim Allkaj, mësues e specialist të arsimit.
Takimi u përqëndrua në idenë që nxënësit të zgjedhin arsimin profesional e kryesisht shkollën “Rakip Kryeziu” që ka në bazë drejtimin bujqësor e blegtoral sepse edhe zona jonë ka shumë nevojë për specialistë të kësaj fushe. Në këtë takim z. Shkëlqim dha informacione me interes për degët agronomi, zootekni, menazher dhe agrobiznes etj. si dhe bëri të ditur se diplomat për këto degë njohen në vendet e BE pasi shkolla është e certifikuar.
Gjithashtu ai deklaroi se për këto degë do të jepen edhe bursa falas nga shteti.
Të gjithë nxënësit shprehën interes për këto degë.
Gjithashtu foli edhe zj. Majlinda BUFI

[lsvr_gallery images=”1623,1624,1625,1626,1627,1628,1629″ items_per_row=”4″ masonry=”yes” click_action=”lightbox”]

Facebook
Facebook