INVESTIME NË SHËRBIM TË K0MUNITETIT

Matkë, shtator 2016

Bashkia Roskovec po punon për krijimin e kushteve të përshtatshme për fermerin. Kështu po punohet me ritme të larta për pastrimin e kanalit të madh kullues në Matkë me një gjatësi prej 4.2 km. Eskavatorët po i nxjerrin shtratin e kanalit i cili ka më se 12 vjet pa u pastruar.

Luar, shtator 2016

Banorët e Luarit në takimet që kanë patur me kryetaren e Bashkisë zj. Majlinda BUFI i kanë ngritur edhe problemin e një kanali shkarkues të ujrave. Mosfunksionimi i këtij kanali krijonte problem në përmbytjen e tokave në kushtet e rreshjeve të mëdha. Tashmë pastrami i këtij kanali është në përfundim.

Suk-2, shtator 2016

Shkarkimi i ujrave të zeza ishte bërë problem për banorët e Suk-2 sidomos në lagjen Agaçaj. Ditët e fundit edhe ky problem mori rrugën e zgjidhjes. Siç e shikoni edhe në këto pamje, janë hapur e po shtrohen tubacionet.
Këto punime i inspektoi edhe zëvendëskryetarja e Bashkisë zj. Bardha Begaj.

Matkë

Luar

Suk-2

VITI I RI MËSIMOR- OBJEKTIVA DHE VIZIONE TË REJA

Si kudo edhe në shkollat e Bashkisë Roskovec filloi viti i ri mësimor. Rrugët gjallëronin nga zërat e fëmijëve dhe prindërve që shoqëronin fëmijët e tyre në shkolla. Më të gëzuar janë vogëlushët që sot për herë të parë u ulën në bangat e shkollës. Gjallëri të veçantë kishte në gjimnazin “Adem Vrapi” Roskovec. Prej orës 8 atmosferën e gëzuar të fëmijëve e rritën edhe tingujt muzikor. Nxënës, mësues e prindër ishin përfshirë në këtë mjedis të bukur. Mes tyre ishte e pranishme edhe kryetarja e Bashkisë zj. Majlinda BUFI e cila transmetoi mesazhin e urimit për vogëlushët, nxënësit, prindërit dhe mësuesit. Ajo premtoi se pushteti vendor ashtu si deri më sot, do të jetë pranë shkollës duke plotësuar kushtet optimale për zhvillimin e procesit mësimor. Në këtë ceremoni mori pjesë edhe zëvendëskryetarja e Bashkisë zj. Bardha Begaj.
Një cerëmoni e tillë u zhvillua edhe në shkollën 9- vjeçare “Alush Grepcka” ku ishte i pranishëm zëvendëskryetari i Bashkisë z. Isa Hoxha dhe në shkollën “Goja e Artë” ku i pranishëm ishte zëvendëskryetari tjetër i Bashkisë z. Jorgo Begaj.
Ceremoni festive u organizuan në çdo shkollë të qytetit dhe fshatrave që përfshin territori i Bashkisë Roskovec.

 

PERSHENDETJA E KRYETARES SE BASHKISE ZJ. MAJLINDA BUFI PER FILLIMIN E VITIT TE RI MESIMOR

NË PRAG TË FILLIMIT TË SHKOLLËS

Në prag të fillimit të vitit të ri mësimor 2016-2017 në sallën e Pallatit të Kulturës Roskovec u zhvillua një takim i zgjeruar. Në këtë takim merrnin pjesë drejtorë të shkollave në territorin e Bashkisë Roskovec, drejtues të bordeve, udhëheqës artistik si dhe edukatore të kopshteve. Ndodheshin gjithashtu kryetarja e Bashkisë Roskovec zj. Majlinda BUFI, Drejtori i Drejtorisë Rajonale të Arsimit Fier, z. Shkëlqim Allkaj.
Zonja Majlinda BUFI, pasi u uroi fillim të mbarë të vitit të ri mësimor dhe falenderoi pjesëmarrësit për angazhimin e tyre në zgjidhjen e problemeve emergjente të sistemit të arsimit, informoi për punën e mirë që ka bërë dhe bën Bashkia jonë lidhur me riparimet dhe krijikmin e kushteve optimale për fillimin e shkollës.
Drejtori i Kulturës, Arsimit dhe Sportit, z. Thoma Goga paraqiti një ekspoze të shkurtër të veprimtarive kulturore artistike e sportive që janë zhvilluar në bashkëpunim edhe me shkollat gjatë vitit të kaluar mësimor. Ai shprehu gatishmërinë se edhe viti i ri mësimor do të karakterizohet nga fryma e bashkëpunimit.
Zoti Shkëlqim Allkaj e vuri theksin te zbatimi i ligjshmërisë në sistemin arsimor. Ai gjithashtu sqaroi situatën aktuale për ndarjen e teksteve shkollore. Me kërkesë të disa prindërve nga fshati Jagodinë, z. Allkaj sqaroi në të njëjtën kohë problematikën për shkollën vartëse të këtij fshati.

14199253_1672779999707651_3493065227237722300_n 14202705_1672779636374354_2471050578207739423_n 14212089_1672780426374275_2442641844504023563_n 14212202_1672780543040930_7489329656607429249_n 14224826_1672779639707687_673023070865130798_n 14233122_1672779829707668_5604204497878125850_n 14237688_1672779556374362_3749591351445612825_n 14238219_1672780406374277_3358966132631066754_n 14264033_1672780423040942_6544079959200417488_n 14264180_1672780003040984_8459089264337502693_n 14292356_1672780666374251_4974935516060536145_n 14292531_1672780006374317_1285806841504613751_n

TAKIMET ME KOMUNITETIN

Si çdo të enjte edhe sot kryetarja e Bashkisë zj. Majlinda BUFI zhvilloi takimet me komunitetin. Për të qënë më pranë me popullin, pritja u zhvillua në mjediset e sektorit të marrëdhënieve me publikun. Të gjithë banorët që kishin paraqitur kërkesë për takim me kryetaren e bashkisë, u pritën, dëgjuan dhe u sqaruan lidhur me problematikën që paraqesin. Këto probleme rregjistrohen edhe në kuadër të transparencës me publikun.

14225477_1672771106375207_3714870794642673337_n 14264201_1672771086375209_410912145044972194_n 14264884_1672771166375201_7036121486782072979_n 14265074_1672771209708530_3561333508443477606_n 14292512_1672771103041874_4552061901918071372_n

NJË VIZITË PUNE – NJË BASHKËBISEDIM

Sot në qendër të fshatit Luar kryetarja e Bashkisë znj. Majlinda BUFI shkoi për të parë nga afër ambjentet e shkollës, vendin ku do të ngrihet një lapidar si dhe problemet e zakonshme. Të ndodhur rastësisht banorë, të rinj e veteranë u mbodhën për të bashkëbiseduar me kryetaren e Bashkisë zj. Majlinda. Në lokalin pranë shkollës një kafe pa protokoll dhe biseda të lirshme. Një nga pikat me të debatuara për banorët është rruga. Zj. Majlinda premtoi shtrimin e saj me çakull dhe rërë bituminoze si fazë e parë emergjente. Pasi të përfundoi studimi i grupit gjeologjik për gjurmën e rrugës, do të hidhen hapat e mëtejshëm për ndërtimin e saj sipas parametrave bashkëkohorë. Gjithashtu u ngrit edhe problem i ujit, i një kanali shkarkues si dhe sistemimi i fushës së sportit. Për të gjitha këto u dhanë përgjigje nga zj. Majlinda se shumë shpejt do të futen në rrugën e zgjidhjes .

MBLEDHJA E KËSHILLIT BASHKIAK

Sot më datë 30 gusht 2016 u mblodh Këshilli Bashkiak me rendin e ditës të paracaktuar. Midis të tjerave ishin:
– Miratimi i ndihmave ekonomike për muajin gusht 2016
– Për miratimin e ndryshimeve në buxhetin e bashkisë
– Për krijimin e Inspektoriatit Vendor të bashkisë
– Për shpronësime me interes publik
– Miratim i projektit: Rikualifikim urban – Qendër Marinëz
– Projekt zhvillimor blloku nr. 2 Roskovec
Për këto e probleme të tjera këshilltarët bënë pyetje dhe, pasi u dhanë shpjegimet e duhura, u morën vendimet përkatëse.
Në mbledhje foli edhe kryetarja e Bashkisë zj. Majlinda BUFI.

FESTOHET FORMIMI I BATALIONIT “TEFIK LAPANI”

Sot më datë 25 gusht, siç ka qenë dhe është bërë traditë, u festua 73 vjetori i batalionit partizan “Tefik Lapani” në fshatin Suk. Merrnin pjesë banorë të zonës dhe jovetëm, pjesëtarë të famijeve të veteranëve dhe të familjeve të dëshmorëve, intelektualë etj.

Ndodheshin edhe kryetarja e Bashkisë Roskoevc zj. Majlinda BUFI, deputetja e Qarkur Fier zj. Antoneta Dhima. Pranë lapidarit në përkujtim të kësaj ngjarjeje u vendosën kurora me lule në emër të Bashkisë Roskovec, Kom. Veteranëve të rrethir Fier, org. veteranëve dhe familjeve të dëshmorëve të zonës etj.

Mitingun e organizuar me këtë rast e hapi kryetari i Njësisë Administrative Ysenj Agaçi. Më pas, për rolin dhe kontributin e batalionit “Tefik Lapani” foli z. Thoma Meço, kryetar i Kom. Veteranëve të rrethir Fier. Pastaj përshëndeti zonja Majlinda BUFI, kryetare e Bashikisë Roskovec, deputetja Antoneta Dhima, Jakup Hazizi si përfaqësues i veteranëve të zonës.

Zoti Thoma Meço shpërndau kartat e anëtarësimit për pasardhës të familjeve të dëshmorëve dhe të veteranëve.

NJË VIZITË PËR DY PROJEKTE

Një projekt për riparimin e banesave të komunitetit rom ishte prioritet i Bashkisë Roskovec. Në rreth 40 banesa u riparuan çatitë dhe tualetet e banesave të këtij komuniteti. Fondi prej rreth 16.9 milion lekë po investohet sipas projekteve dhe po kontrollohet rreptësisht. Sot në inspektim ishte dhe kryetarja e bashkisë zj. Majlinda BUFI.

Në fshatin Jagodinë është bërë një punë e madhe për sistemimin dhe shtrimin e rrugës kryesore. Trotuaret janë sipas parametrave bashkëkohore. Në takimet e rastësishme me banorët e këtij fshati kryetarja e bashkisë zj. Majlinda BUFI dëgjoi vlerësimet e tyre por dhe disa problematika që ata ngrinin. Një nga këto ishte dhe sigurimi i ujit.

Kryetarja e bashkisë zj. Majlinda dha shpjegime edhe për këtë problem jetik. Duke qënë se problem i ujit lidhet edhe me kanalizimet dhe rruga akoma është në proces, parallel do të zgjidhet edhe problem i furnizimit me ujë.

Për këto dy projekte pati interesim edhe nga mediat lokale e qendrore.

PUNIME CILËSORE NË SHKOLLËN E STRUMIT

Punime perfekte dhe cilësore të skuadrës që drejton z. Astrit Hoxha e cila po punon për restaurimin e shkollës “7 dëshmorët” Strum. Është meritë e Bashkisë Roskovec që vuri dorë në mirëmbajtjen e shkollës Strum. Punimet janë përqëndruar në sistemimin e hyrjes lindore të shkollës dhe terrenit sportiv të fushës së basketbollit që do të ndikojnë pozitivisht në zhvillimin e procesit mësimor, edukativ në shkollë.

Banorët, dashamirësit ndjekin me vëmendje këto punime sepse në bangat e kësaj shkolle ulen fëmijët e tyre. Edhe drejtori i shkollës kujdeset për cilësinë e punimeve. Për me shumë se 20 vjet me radhë nuk ishte ndjerë dora dhe kujdesi i pushtetit për të mirëmbajtur këtë objekt të rëndësishëm.

Brenda kësaj jave përfundojnë sistemimin e ambjentit të përbashkët për mësuesit dhe zëvendësimin e dyerve të dëmtura të shkollës.

Investime të tilla po kryhen edhe në shkolla të tjera.