UNE MISNISTER?!…

Sot ishte një ditë e veçantë në qytetin e Roskovecit dhe jo vetëm. Sic dhe ishte lajmëruar, në Pallatin e Kulturës u bë promovimi i librit “Unë ministër?!…” i autorit Thoma Goga.Salla e Mbledhjes së Këshillit u mbush plot me lexues, mësues, drejtues të shkollave dhe bashkëqytetar. Takimi filloi me dhurimin e luleve kryetares së Bashkisë znj.Majlinda Bufi e cila ka qënë dhe do të jetë gjithmonë në mbështetje të projekteve kulturore. Të pranishëm në këtë promovim libri ishin historian i njohur z.Ilirjan Gjika, shkrimtari z.Mystehak Xhemali, botuesja e nderuar znj. Fatmiroshe Xhemalaj, redaktorët Përparim Hysi, Faslli Canaj dhe gjenerali Myslym Pashaj të cilët mbajtën nga një fjalim dhe uruan autorin për këtë libër të shkëlqyer dhe plot vlera që ju shtua jo vetëm qytetit të Roskovecit.
Për tu vlersuar është dhe përshëndetja e kryetares së Bashkisë znj.Majlinda Bufi e cila vlersoi aktivitetin e organizuar, uroi dhe shprehu vlersimet e saj për shkrimtarin dhe gjithë të pranishmit.
Ajo gjithashtu theksoi se mbështetja e saj nuk do të mungoj asnjëherë për këto evenimente.

 

ATMOSFERE FESTIVE

Sot dita e fëmijëve të kopshtit Roskovec nisi ndryshe nga ditët e tjera. Fondacioni “Fjala e Jetës” në bashkëpunim me bashkinë Roskovec dhuruan disa pako për fëmijët e këtij kopshti.
Në shpërndarjen e dhuratave mori pjesë vetë kryetarja e Bashkisë znj.Majlinda Bufi e cila uroi vogëlushët për festat e fundvitit.
Fëmijët prisnin me padurim hapjen e pakove.
Gëzimi dhe lumturia dalloheshin në sytë dhe buzëqeshjet e tyre.

PANAIRI I ZEJTARISË

Në Tiranë u hap panairi i zejtarisë nga data 16, 17 dhe 18 dhjetor 2016. Bashkia Roskovec në bashkëpunim me disa nga zejtarët që ushtrojnë aktivitetin e tyre u paraqit me një pavion të veçantë. Sipas strukturës së mallrave në këtë panair mund të promovoheshin dhe prodhimet BIO të zonës. Në këtë panairi u paraqitën zejtarë nga e gjithë Shqipëria. Midis pjesëmarrësve ishin Ivan Toro me prodhimin e vajit të ullirit, Jeta Hoxha me punime artistike si çentro, bluza, peceta, shami etj, Nexhmije Askushi – Bashkurti me kostume popullore, Nimete Kalliri gjithashtu me punime artistike dore, Lyter Toro me prodhimin e verës, Ramiz Sheme me punime metalike e pajisje shtepiake. Gjatë ditëve të panairit asistoi edhe Drejtori Artit e Kulturës z. Thoma Goga dhe Specialistja e Shërbimit Komunitar znj.Elfrida Goga.
Edhe ky panair ishte në kuadër të promovimit të aktivitetit që ushtrohet në Bashkinë e Roskovecit.

TESTIMI PER PRANIMIN NE SHERBIMIN CIVIL

Në zbatim të Ligjit nr.152/2013 “Për Nëpunësin Civil” i ndryshuar, Njësia e Menaxhimit të Burimeve Njerëzore e Bashkisë Roskovec më datë 15.12..2016 zhvilloi testimin me shkrim/intervistat me gojë për pranimin në shërbimin civil për kategorinë ekzekutive, (specialistët) për grupin e pozicioneve:
• specialist të auditit të brendshëm
• specialist finance
• specialist mjedisi
• specialist të ndihmës ekonomike
• specialist urbanistike
• specialist i teknologjisë dhe informacionit
• specialist i transportit
Kandidatët do të vlerësohen nga Komisioni i Përhershëm i Pranimit, i ngritur pranë Bashkisë Roskovec ku bëjnë pjesë:
Drejtori Juridik dhe i Burimeve Njerezore, Drejtori i Financës, , përgjegjësi i sektorit të Burimeve Njerëzore, ekspertë të jashtëm sipas ligjit: pedagogë universiteti, avokatë, auditues i brendshëm dhe punonjës me eksperiencë të konsiderueshme pune në administratën publike.

UJE 24 ORE NE JAGODINE

Të harruar dhe të brakstisur për vite me rradhë kanë qënë banorët e Jagodinës. Të lënë në harresë nga qeverisjet e mëparshme për të siguruar ujin e pijshëm, burimin kryesor të jetesës, bashkia Roskovec ka nisur nga puna për zëvendësimiun e linjave të reja dhe vendosjen e kasetave dhe matësave të rinj.
Pas këtij investimi banorët e Jagodinës do të kenë 24 orë ujë pa ndërprerje duke i dhënë fund kështu vuajtjeve të tyre në kërkim të ujit.

ÇMIM I PARE NE NIVEL KOMBETAR

Sot Bashkia Roskovec ka fituar vendin e parë në nivel kombëtar në fushën e zhvillimit ekonomik. Ka qënë projekti i promovimit të vlerave të agroturizmit dhe jehona që mori “Festa e Ullirit” në Kurjan më 28 Tetor 2016 që i ka dhënë këtë vlerësim të çmuar bashkisë sonë.
DLDP – Decentralization Local Development Program është Programi i Decentralizimit financuar nga qeveria zvicerane , në bashkëpunim me ministrinë e pushtetit vendor . Ky çmim është dhënë sot pas konkursit të zhvilluar për praktikat më të mira të pushtetit vendor në nivel rajonal dhe kombëtar.
Kryetarja e bashkisë znj. Majlinda Bufi asistoi gjatë gjithë konkursit dhe sigurisht iu përgjigj çdo pyetje rreth projektit. Projekti u prezantua në mënyrë dinjitoze nga specialistja në drejtorinë e Urbanistikës znj.Kejsi Voli. Të pranishëm në këtë konkurs ishin edhe nënkryetarja e bashkisë znj. Bardha Begaj, drejtori i Artit dhe Kulturës z. Thoma Goga dhe drejtoresha e urbanistikës znj. Ejona Tyto.
Ky çmim është meritë i një viti të mbushur me punë.

 

DEGJESE PUBLIKE KUMAN

Projekt Buxheti i Bashkisë Roskovec për vitin 2017 është prezantuar sot në Njësinë Adminsitrative Kuman, ku është diskutuar gjerësisht me banorët e kësaj njësie.Krye administratori z.Kadri Hyska, administratori i njësisë z. Dritan Shahu dhe drejtori i financës z. Selman Çepele kanë prezantuar planin e investimeve dhe të paketës fiskale për vitin 2017 dhe kanë diskutuar me banorët dhe bizneset mbi investimet e realizuar në vitin 2016 dhe për buxhetin e vitit 2017. Ky proçes është shumë i efektshëm pasi janë vetë banorët të cilët përcaktojnë përparësitë e tyre.

PROJEKTI ZHVILLIMOR KUMAN

Puna për projektin zhvillimor të qendrës së Kumanit vazhdon. Ditën e djeshme, më datë 12 dhjetor ishte vetë kryetarja e Bashkisë Roskovec znj. Majlinda Bufi e cila inspektoi punimet e bëra deri më tani. Shumë shpejt komuniteti i fshatit Kuman do të ketë një mjedis me parametra bashkohorë.

DEGJESE PUBLIKE

Ditën e djeshme më datë 12.12.2016 , Bashkia Roskovec zhvilloi dëgjesën publike në Roskovec për prezantimin e planit të investimeve dhe të paketës fiskale për vitin 2017. Të pranishëm në këtë prezantim ishin krye administrator z.Kadri Hyska, nënkryetari i bashkisë z. Isa Hoxha dhe nënkryetarja znj.Bardha Begaj dhe drejtues të fushave të ndryshme. Paneli drejtues pasqyroi investimet dhe shërbimet e realizuara gjatë vitit 2016.
Pjesëmarrës ishin banorë të Roskovecit, biznese të ndryshme të cilët dhanë mendimet për prioritetet që Bashkia Roskovec duhet të ketë gjatë vitit 2017.

 

NE NDIHME TE KOMUNITETIT

Në familjen Fisheku ka filluar ndërtimi i shtëpisë së re ashtu siç dhe ishte premtuar nga kryetarja e Bashkisë znj.Majlinda Bufi disa ditë më parë. Ishte vetë kryetarja e Bashkisë e cila inspektoi fillimin e punimeve.
Falenderim dhe mirënjohje të madhe tregoi familja Fisheku kundrejt kryetares z.Majlinda Bufi për këtë ndihmesë kaq të madhe që bashkia Roskovec po ju mundëson.