Hapësira të gjelbëruara

Po po !
Lulishte tjetër po ndërtohet në Roskovec. Ashtu siç u transformua lagjia e ashtuquajtur “Ish Furri i Bukës” nga një gërmadhë në një lulishte të gjelbëruar ashtu po transformohet dita- ditës dhe zona pranë Spitalit në Roskovec. Shumë shpejt banorët e kësaj zone do të kenë një ambient relaksues dhe të gjelbëruar për të gjithë grupmoshat.
🔜Dhe pak ditë na ndajnë për transformimin përfundimtar.
#Hapësira_të_gjelbëruara
#Bashkia_Roskovec

Kupa “24 Korriku”

Sot startoi kupa “24 Korriku” midis ekipeve të Njësive Administrative. 🏆🏆
Shorti i hedhur disa ditë më parë vuri përballë ekipin e Roskovecit me atë të Kumanit. Me një ceremoni modeste ekipet u rreshtuan dhe takuan miqësisht njëri-tjetrin . Loja u zhvillua e bukur dhe tregoi rivalitet të plotë.
Në përfundim fitues doli ekipi i Roskovecit me rezultatin 4- 1. Ky është vetëm fillimi . Takimi tjetër do të jetë Strum – Kurjan që do të luhet në fushën e SUK-1.

#Kupa_24_Korriku
#Bashkia_Roskovec

Të drejtat ekonomike, pronësore dhe familjare të grave në legjislacionin shqiptar

“Të drejtat ekonomike, pronësore dhe familjare të grave në legjislacionin shqiptar”
Kjo ishte tema e takimit të sotëm në Pallatin e Kulturës të zhvilluar nga Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, PNUD dhe Ambasada Suedeze në bashkëpunim me bashkinë Roskovec.
Qellimi i këtij takimi ishtë ndërgjegjësimi i grave në komunitet, grupeve të interesit, përfaqësuesve të shoqërisë civile dhe organeve shtetëror në nivel vendor për një njohje më të mirë të të drejtave dhe detyrimeve ligjore të grave në fushën familjare, martesore, ekonomike dhe atë të pronësisë.
Kryetarja e bashkisë Roskovec zj. Majlinda Bufi ka qënë në mbështetje të këtyre nismave dhe ka dhënë gjithmonë kontributin e saj në mbrojtje më të mirë të të drjtave të grave në këto fusha dhe zbatimit korrekt të ligjit.

Sistemimi i rrugëve të brendshme të lagjeve

Jo vetëm rrugët kryesore por dhe rrugët e brendshme të lagjeve po pësojnë ndryshime të dukshme.
Në njësinë administrative Strum, fshati Suk 2, ka filluar rehabilitimi i rrugëve në lagjen Zogallar.
Shumë shpejt do të vihet re ndryshimi nga këto investime të bashkisë Roskovec jo vetëm në këtë segment rrugor por dhe në rrugët e tjera të brendshme të lagjeve.

#Infrastruktura_Rrugore
#Bashkia_Roskovec

GËZUAR 1 QESHORIN, FËMIJË TË DASHUR!

Si asnjë herë tjetër skena e Pallatit të Kulturës Roskovec nuk ka patur kaq shumë artistë të vegjël dhe spektatorë të mëdhenj. Ishin prindërit dhe gjyshërit e vogëlushëve që ndiqnin këta artistë të mrekullueshëm. Pothuaj të gjithë kopshtet në çdo fshat zhvilluan koncertet e tyre me rastin e 1 Qershorit – Festës së femijëve.
Emocione të pa fundme i dhuruan çdo të pranishmi këta vogëlush me recitimet, këndimet dhe improvizimet e tyre.
Edhe një herë: GËZUAR 1 QESHORIN, FËMIJË TË DASHUR!