NXËNËSIT DHE GJIMNAZISTËT NË OLIMPIADË

Nxënësit e shkollës “Alush Grepcka” Roskovec filluan sot ditën e martë një olimpiadë me karakter fiskulturore-sportive. Drejtoria e shkollës kishte marrë masa për të krijuar një atmosferë festive. U ndezën pishtarët e olimpiadës si një tregues i vazhdimsisë së aktiviteteve që kjo shkollë organizon.

Edhe gjatë kësaj olimpiade parashikohen lojra të ndryshme; vrapime në natyrë, gara me bicikleta, gara e balonave më të bukura etj.

Edhe gjimnazistët e shkollës “Adem Vrapi” filluan disa veprimtari në kuadrin e një olimpiade fiskulturore-sportive. Kjo spartakiadë shton larminë e veprimtarive edukuese të brezit të ri.

VERIFIKOHEN DËMET E SHKAKTUARA

Moti i keq me stuhi erërash të fuqishme dhe shira të rrëmbyeshëm kanë shkaktuar dëme të mëdha në disa fermerë në zonën Suk 1. Me interesim të drejtpërdrejtë të kryetares së Bashkisë Roskovec zj. Majlinda BUFI, u ngrit një grup pune për të verifikuar dëmet e shkaktuara. Të pranishëm në këtë verfikim ishin dhe specialistë të Drejtorisë së Bujqësisë dhe Ushqimit në Fier.

Sipas akt-kontrollit rezulton se janë shkatërruar serat diellore në një sipërfaqe totale prej 18 200 m2, prishje e strukturës mbajtëse, plasmas i dalë jashtë përdorimit e mbi të gjitha prodhimet e mbjella u dëmtuan totalisht. Ky verifikim është hapi i parë që do të shoqërohet me masa dhe vendime përkatëse sipas legjislacionit.

VIZITË E KOMPANISË KINEZE

Një kompani shtetërore kineze e quajtur SINOHYDRO vizitoi ditën e shtunë më 30 prill 2016 Bashkinë e Roskoevcit ku u pritën nga kryetarja zj. Majlinda BUFI. Kjo kompani ka si veprimtari të saj shërbime në sektorin publik si prodhim dhe montim impjantesh hidroketnike, sisteme elektrike me burime diellore etj.

Ka rreth një vit që operon në vendin tonë e në këtë kuadër shprehën interesin e tyre për të bashkëpunuar në fushat që ata operojnë. Në këtë takim të parë palët shprehën interesin e ndërsjelltë dhe më vonë do të shikohet konkretisht ecuria e bashkëpunimit. Kryetarja e bashkisë zj. Majlinda BUFI i falenderoi miqtë kinezë për interesimin e tyre.